Gemeente Oostzaan

3 december 2001

Groen licht voor Centrumplan
Woensdagavond 21 november heeft de gemeenteraad in grote meerderheid ingestemd met voorstellen van het college met betrekking tot het Centrumplan. Deze plannen borduurden voort op het stedenbouwkundig plan, zoals dat na een lang traject van inspraak op 17 april 2000 door de Raad is vastgesteld. Het College had de opdracht van de Raad om het een en ander verder te onderzoeken en te berekenen. Nu was de Raad aan zet om als eindverantwoordelijke een besluit te nemen over met name de omvang van het nieuw te bouwen gemeentehuis in relatie met een mogelijke integratie van Dorpshuis De Greep. Na een uitgebreide discussie ging de Raad -op voorstel van de fractie van GroenLinks- akkoord met een maximaal budget van 14,3 miljoen gulden i.p.v. 17 miljoen. Dat werd gevonden door het in de begroting opnemen van reeds toegezegde subsidies, het verwerven van meer inkomsten uit de locatie Kerkbuurtschool en een versobering van het gemeentehuis annex De Greep. De meerjarenbegroting werd daarmee met bijna 3 miljoen gulden teruggebracht. De raad ging daarmee akkoord met de plannen om Dorpshuis De Greep en het gemeentehuis te laten integreren tot één gemeenschappelijk, sociaal-cultureel centrum. Op deze wijze is een gemeenschapsvoorziening in het centrum van ons dorp voor de komende 60 jaar veiliggesteld. Van de politieke partijen waren uiteindelijk VVD, CDA en Partij Luijendijk tegen, maar werd een ruime meerderheid behaald door de steun van Groen Links, Partij van de Arbeid, D'66 en Gemeentebelangen. Via de gemeenterubriek zullen we regelmatig berichten over de voortgang van het Centrumplan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. P. Sondaar, sectorhoofd Grondgebiedzaken, 075 - 684 7777.

Actie rolstoelen voor Topsporters Afgelopen zaterdag 1 december a.s. werd in het stadion van FC Volendam het startschot gegeven worden voor de nationale actie Rolstoelen voor Topsporters. Aan rolstoelhockeyvereniging Zaansticks werden vijf elektrische sportrolstoelen uitgereikt. Zij zijn de eerste club in Nederland die door de Haagse stichting Sportsgiving Tournament voorzien zijn van rolstoelen voor gehandicapte sporters. De gemeente Zaanstad heeft drie rolstoelen gefinancierd. Oostzaan heeft twee rolstoelen mogelijk gemaakt, waarvan er één voorgefinancierd is voor het stadsdeel Amsterdam Noord en de ander nu gebruikt wordt door Oostzaner René Fraaij. Namens Oostzaan was wethouder A.W.A Dobma - de Vos aanwezig bij de uitreiking, waar ook Ajax-ster Rafael van der Vaart zijn medewerking aan verleende.

Gouden Greep voor Ger Muijs Vrijdagavond 30 november ontving adjunct-directeur Ger Muijs van openbare basisschool De Kweekvijver uit handen van wethouder A.W.A. Dobma - de Vos een Gouden Greep. Het was zowel zijn laatste dag als adjunct-directeur van De Kweekvijver als zijn 61ste verjaardag. Dat is in het onderwijs de leeftijd waarbij de mogelijkheid bestaat vervroegd te stoppen met werken. Op een maand na was Muijs 35 jaar lang werkzaam in het Oostzaanse onderwijs. Hij begon op 1 januari 1967 als onderwijzer in de Kerkbuurtschool en werd daar vier jaar later al plaatsvervangend hoofd en in 1986 adjunct-directeur. Met Muijs had Oostzaan een veelzijdig onderwijskracht in huis. Hij was medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de schooltuinen, organiseerde sportdagen en gaf een herdenkingsboek uit toen de Kerkbuurtschool 350-jaar bestond. Daarnaast was Ger Muijs jarenlang betrokken bij de oudheidskamer en verwerkte hij zijn interesse voor de lokale kunstenaar Jacob Cornelisz. van Oostsanen in een lesprogramma voor zijn leerlingen. Vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de educatie van zovele Oostzaners werd hij op de dag van zijn afscheid door de gemeente Oostzaan geëerd met een Gouden Greep. Hulde!

Stichting Vluchtelingenwerk Oostzaan fuseert met Zaanstad Per 1 Januari 2002 gaat de Stichting Vluchtelingenwerk Oostzaan officieel op in Vluchtelingenwerk Zaanstad (Jufferstraat 4, Zaandam). Dit betekent voor de vrijwilligers en de vluchtelingen van Oostzaan een intensivering van professionele hulp en belangenbehartiging door de ruimere openingstijden van het coördinatiepunt. De voorzitter dhr. B. Janssen en de penningmeester de heer R. Strangman van het SVO treden per 1 januari 2002 af. De secretaris de heer R. v. Zwieten zal worden opgenomen in het bestuur in Zaanstad. De vrijwilligers van SVO zullen ook mee gaan naar de nieuwe overkoepelende organisatie. Namens de gemeente Oostzaan bedanken burgemeester en wethouders het bestuur en de vrijwilligers van SVO voor hun jarenlange inzet.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen:
· op 12 november voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Hooivork 10,

· op 15 november voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Anemoonstraat 19,

· op 16 november voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Hooiijzer 9;
en dat op 15 november een aanvraag om sloopvergunning is ontvangen voor het slopen van een verenigingsgebouw aan Twiskeweg 3. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.

Vrijstellingsprocedure
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 2/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een gebouw ten behoeve van Kinderopvang in diverse vormen aan de Anemoonstraat 41 (huidige locatie onderbouw Korenaar). De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 4 december 2001 gedurende vier weken, derhalve tot en met 31 december 2001 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Geboren:
Esmeé Marye
dochter van R.C. Koekkoek en A.d.C. da Silva

Sepp Alois
zoon van A.A. Scherr en J. Zoutendijk


---

26 november 2001
Toewijzing Roemersloot, laatste fase (Twiskeweg) Binnenkort zal begonnen worden met de verkoop van de laatste woningen in plan Roemersloot. Het betreft in totaal 22 woningen, onder te verdelen in de volgende types:
8 twee-onder-een kapwoningen met garage/bergruimte (type A) 6 hoekwoningen met garage/bergruimte (type A1)
6 tussenwoningen met bergruimte (type A2)
2 vrijstaande villa's met garage/bergruimte (type B)

Voor de goede orde melden wij hier nogmaals de door burgemeester en wethouders gehanteerde toewijzingscriteria, zoals die overigens voor het gehele project hebben gegolden:

- 50 % van de woningen zijn voor starters op basis van de inschrijftermijn als woningzoekende, de langst ingeschrevene gaat voor;

- 50 % gaat naar doorstromers. Huurders hebben daarbij voorrang boven mensen met een eigen woning. Het criterium voor huurders is de hoogte van hun huur, de laagste huur gaat voor. Het criterium voor eigen woningbezitters is de WOZ-waarde van hun woning, de laagste WOZ-waarde gaat voor.

Inschrijving voor deze woningen is niet meer mogelijk! Voor de verkoop van de A1 en A2 types, wordt gebruik gemaakt van een reservelijst uit 1996 van 21 personen. Voor de woningen van het type A en B wordt gebruik gemaakt van een lijst met circa 220 personen die zich later voor het project Roemersloot hebben ingeschreven. Vijf woningen zijn niet meer toewijsbaar, 3 vanwege gemaakte afspraken met de destijds grondverkopende bedrijven, 2 op grond van bijzondere omstandigheden.

Zoals voor alle woningen in Plan Roemersloot gold, geldt ook voor deze woningen de regel dat het bouwbedrijf 1 maand lang de woningen eerst moet aanbieden aan de door ons op basis van bovenstaande criteria aangewezen Oostzaners. Als dat in die periode niet tot verkoop leidt, mogen de woningen aan niet-Oostzaners worden aangeboden. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de heer R.J. Boes, tel. 684 7743.
Baggeren in De Haal
In de wegsloot en het begin van alle kopsloten van De Haal gaat gebaggerd worden. De baggerwerkzaamheden vinden plaats in de periode van 26 november tot en met 20 december 2001. In 2002 vanaf 8 januari tot en met 8 februari. Hierdoor kan er verkeersoverlast ontstaan. Gedurende de gehele werk periode zal één weghelft op de werkplekken worden afgezet. Voor vragen kunt u contact opnemen met de sector Grondgebiedzaken, dhr C.P. Kempenaar, tel 6847732 en dhr. M. A. van Dissel 6847731.

Gemeente en KNSB eren vrijwilliger Cees Bruin Al 25 jaar steekt Cees Bruin als bestuurslid ziel en zaligheid in IJsclub Centrum. Om dat opmerkelijke feit te vieren werd hij vorige week tijdens de jaarvergadering feestelijk in het zonnetje gezet. In het kader van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger overhandigde wethouder A.W.A. Dobma - de Vos Cees Bruin een fraaie ex-libris. De heer H. Brandt, vice-voorzitter van het gewest, kwam namens de KNSB langs om hem tot Lid van Verdienste te benoemen. Hulde alom voor een super vrijwilliger!

Kapvergunningen
Op 12 november is een vergunning verleend voor het kappen van 1 berk op het perceel Zuideinde 277. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Oostzaan zamelt 39 ton voor Amnesty in In Oostzaan staan een aantal containers langs de openbare weg waar bewoners hun overtollige kleding en schoeisel in kwijt kunnen. In 2000 bleek daar bijna 39.000 kilo kleren in gestopt te zijn door de Oostzaanse burgers. De opbrengst van deze 39 ton gaat o.a. naar Amnesty International. Het loont dus de moeite om uw bruikbare en oude vodden naar een container te brengen. Laat Amnesty International uw kleren krijgen!
Burgerlijke stand
deze week zijn er geen wijzigingen


---

19 november 2001

Informatie gemeentelijke belastingen
U heeft een woning gekocht en u wilt de waarde van deze woning weten. Wat moet u doen?
Het aanvragen van een WOZ-beschikking doet u door middel van een schriftelijk verzoek. Hierin vermeldt u uw naam en adres maar ook het adres van de gekochte woning en de datum van de koop. Ook moet u een kopie van de overdrachtsakte meesturen. Zorgt u er ook voor dat het verzoek is ondertekend en voorzien van een datum. Na ontvangst zal deze in behandeling worden genomen. Als het verzoek wordt goedgekeurd zal de WOZ-beschikking worden toegestuurd. U dient rekening te houden met een behandelperiode van 10 werkdagen.
Stuur uw verzoek aan de Gemeente Oostzaan, cluster Financiën & Belastingen, Postbus 15, 1510 AA Oostzaan.

Kopie WOZ-beschikking
De WOZ-beschikking ontvangt u eens in de vier jaar. Het is daarom belangrijk dat u die goed bewaart. Wanneer u de WOZ-beschikking toch bent kwijtgeraakt, kunt u op werkdagen tussen 8.45 en 12.00 uur voor fl.25,00 (11,35) een kopie aanvragen bij mw. B. van Rooij tel. 075- 684 7777. Zij is op dat tijdstip ook bereikbaar voor andere vragen over gemeentelijke belastingen.

Raadsvergadering over de Begroting 2002 en Centrumplan De gemeenteraad van Oostzaan staat voor een zware taak als op woensdag 21 november de begroting van Oostzaan en het Centrumplan behandeld gaan worden. Deze raadsvergadering begint al om 13.30 uur. De locatie is Dorpshuis De Greep.

Raadscommissies
Op respectievelijk 26, 27 en 29 november vergaderen de commissies A, B en C. Deze openbare bijeenkomsten vinden plaats in De Lishof (Lisweg 253) en beginnen om 19.30 uur.
Commissie A

1. Voortgang Oop

2. Schema voor de raads- en commissievergaderingen
3. Toekomstplan begraafplaats

4. Beheersverordening begraafplaats

5. Aanpassing zevental belastingverordeningen voor het jaar 2002
6. Bezoldigingsverordening

7. Aantrekken langlopende leningen

8. Fietsenregeling

9. Voortgangsrapportage euro
Commissie B

1. Concept-bestemmingsplan Bedrijfsterrein Kolkweg Zuid
2. Concept-bestemmingsplan Schakel- en Transformatorstation Verlengde Stellingweg

3. Leefomgevingplan

4. Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen
5. Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaatsen
6. Verbeterde scheiding huishoudelijk afval
7. Bedrijventerrein Kolkweg-zuid

8. Noordvleugelconferentie

9. Visie op de cultuur in Oostzaan en de vertaling daarvan op de vormgeving en het gebruik van het nieuwe gemeentehuis
10. Subsidie peuterspeelzalen
Commissie C

1. Behandeling leerlingenprognose

2. Beleidsplan 2002 Sociale Zaken

Sinterklaasintocht
Vorige week kreeg burgemeester Albert Moens een brief uit Spanje. Op dat de goedheiligman op 24 november naar Oostzaan komt. Sint zal om Kweekvijver. "Alle kinderen kunnen natuurlijk weer aan de zij-ingang van De Kweekvijver vanaf 13:00 uur een ballon ophalen", vertelt Piet Sporthal waar om 15:15 uur een groot feest begint. Vol verwachting klopt ons hart

Baggeren in De Haal
In de wegsloot en het begin van alle kopsloten van De Haal gaat gebaggerd worden. De baggerwerkzaamheden vinden plaats in de periode van 26 november tot en met 20 december 2001. In 2002 vanaf 8 januari tot en met 8 februari. Hierdoor kan er verkeersoverlast ontstaan. Gedurende de gehele werk periode zal één weghelft op de werkplekken worden afgezet. Voor vragen kunt u contact opnemen met de sector Grondgebiedzaken, dhr C.P. Kempenaar, tel 6847732 en dhr. M. A. van Dissel 6847731.

Kapvergunningen

1 lijsterbes, 1 den en 5 sparren op het perceel Lisweg / Anemoonstraat, ter plaatse van "De Korenaar". Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen;
37,
117,
98,

- op 12 november 2001 voor het uitbreiden van een bedrijfsgebouw aan Ambacht 24,
op 6 november 2001 sloopvergunningen zijn verleend voor:
- het slopen van een schoolgebouw aan de Anemoonstraat 41,
- het slopen van een woning aan Kerkbuurt 10,
- het slopen van een brug aan het Noordeinde ter hoogte van no. 122. op 6 november 2001 bouwvergunningen zijn verleend voor:
- het plaatsen van een zwembad aan De Heul 15,
- het oprichten van een berging aan Kerkstraat 100,
- het plaatsen van een dakkapel aan Noordeinde 24,
- het uitbreiden van een woning aan Zuideinde 171, tot 12.00 uur.
Tegen een verleende vergunning/toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777.
zijn vergadering van 5 november jl. heeft ingetrokken de Verordening Persoonsregistratie Oostzaan 1994 en heeft vastgesteld de Privacyverordening Oostzaan en de GBA-verordening Oostzaan. Deze besluiten zijn het gevolg van de komst van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) als opvolger van de Wet persoonregistratie (Wpr). Beide vastgestelde verordeningen regelen de bescherming van persoonsgegevens voor zover die geautomatiseerd worden bijgehouden door de gemeente. De in deze verordeningen opgenomen regels verschillen voornamelijk formeel-juridisch van de ingetrokken verordening. Inhoudelijk zijn de veranderingen marginaal. De verordeningen liggen voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis.

Burgerlijke stand
Geboren:
Tieme Anton, z.v. J. de Jong en: J. Verwer


12 november 2001

Aanslag afvalstoffenheffing 3e kwartaal 2001

3e kwartaal 2001 bezorgd. Als u geen aanslag en/of specificatienota heeft ontvangen, dan bent u toch verplicht te betalen. Op werkdagen tussen 8.45 en 12.00 uur kunt u een kopie aanvragen bij mw. B. van Rooij tel. 075- 684 7715.

Openbare bekendmaking voorbereidingsbesluit
vergadering van 5 november 2001 heeft verklaard, dat een partiële herziening van het bestemmingsplan Roemersloot wordt voorbereid voor nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 13 november 2001 en ligt vanaf deze datum voor een ieder tijdens de gebruikelijke openingstijden op het gemeentehuis ter inzage.
Oostzaan, 12 november 2001,
de burgemeester voornoemd,
A. Moens.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de volgende plaatsen van een garage / schuur aan Dromerstraat 13, op 30 oktober bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector tot 12.00 uur.

Kapvergunningen
(wilgen en populieren) langs de Twiskeweg, tussen de Kerkbuurt en de brug. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Geboren:
Melissa
Dochter van. C. Taams en M. Havik

Overleden:
Maria Gretha van Prooijen (63 jr)


5 november 2001

Sinterklaasintocht
Oh, kom maar eens kijken op zaterdag 24 november, want dan arriveert Sinterklaas aan de Dors bij basisschool De Kweekvijver. Natuurlijk neemt de kindervriend uit Madrid zijn Pietermannen weer mee. Sinterklaas heeft beloofd dat de Communicatie Piet binnenkort meer informatie zal geven over deze feestelijke intocht!

Hoorzitting Bezwaarschriftencommissie
Op donderdag 8 november a.s. vindt in De Lishof (Lisweg 253) een openbare hoorzitting plaats van de Commissie bezwaar- en beroepschriften Oostzaan. Om 19.45 uur begint de behandeling van het het gebod van burgemeester en wethouders om diens hond te muilkorven deze hoorzitting aanwezig zijn. Alleen zij die kunnen aantonen belanghebbende te zijn, kunnen desgewenst het woord voeren.

Inspraak- en informatieavond Welstandsnota
De concept-Welstandsnota ligt t/m 19 november 2001 ter inzage op het gemeentehuis en bij de openbare bibliotheek (Zuideinde 101). U kunt aan de balie van het gemeentehuis om een kopie vragen à 1,00 ( 0,45) per bladzijde, of 15,00 ( 6,81) voor het gehele boekje. Op dinsdag 6 november 2001 is er om 19.30 uur een inspraak- en informatieavond in zienswijzen naar voren worden gebracht door inwoners en belanghebbenden. Schriftelijke op- en aanmerkingen kunnen tot 19 gericht aan burgemeester en wethouders van Oostzaan, t.a.v. dhr. O. Overmars, postbus 15, 1510 AA Oostzaan.

Ingebruikname lokalen De Kweekvijver
Op feestelijke wijze heeft wethouder A.W.A Dobma - de Vos drie lokalen geopend bij openbare basisschool De Kweekvijver. Na een hun plaats getakeld. Om een feestelijk tintje te geven aan de uitbreiding van de school hield de wethouder een toespraakje voor de leerlingen die in deze lokalen gehuisvest worden en hun ouders. Maar deur nog op slot. De sleutel lag in de sloot naast de school. Met binnenstapte onthulde ze nog de naam van de drie lokalen: 't Vijvertje. Deze lokalen zullen zo'n vijftien jaar blijven staan.

Agenda Raadsvergadering 5 november
Maandagavond 5 november vergadert om 19.30 uur de gemeenteraad van Oostzaan in De Lishof (Lisweg 53). De agenda van deze openbare vergadering luidt als volgt:

- Voorstel inzake een voorbereidingsbesluit voor de percelen Jollenmakersweg 17 t/m 55 en 36 t/m 40
het recreatieschap Het Twiske

- Voorstel inzake Nota Jeugdbeleid Oostzaan Op Stapel
- Voorstel inzake invoering Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)
- Vaststellen Privacyverordening Oostzaan

- Voorstel inzake najaarsnota 2001
waarde Oostzanerveld

Openbare bekendmakingen
aanvragen om bouwvergunningen zijn ontvangen voor het uitbreiden van een woning aan Kolkplantsoen 26, het plaatsen van een carport aan Noordeinde 6, het plaatsen van een dakkapel aan Rietschoot 43, voor het vernieuwen van de (ophaal) brug De Hoop aan het Noordeinde ter hoogte van no. 122 en voor het uitbreiden van een kantine aan het plaatsen van een dakkapel aan Noordeinde 24. Aanvragen om bouwvergunningen kwamen ook op 29 oktober binnen, voor het plaatsen woning aan Kerkstraat 101 en voor het uitbreiden van een brug aan het Noordeinde ter hoogte van no. 122. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector tot 12.00 uur.

Burgerlijke stand
Geboren:
Mats
zv: W. Bijdemast en A.L. Field

Getrouwd:
A.A. Hol en S. Beutick

Terug naar boven

29 oktober 2001

Sinterklaasintocht
Oh, kom maar eens kijken op zaterdag 24 november, want dan arriveert Sinterklaas aan de Dors bij basisschool De Kweekvijver. Natuurlijk neemt de kindervriend uit Madrid zijn Pietermannen weer mee. Sinterklaas heeft beloofd dat de Communicatie Piet binnenkort meer informatie zal geven over deze feestelijke intocht!

Hoorzitting Bezwaarschriftencommissie
Op donderdag 8 november a.s. vindt in De Lishof (Lisweg 253) een openbare hoorzitting plaats van de Commissie bezwaar- en beroepschriften Oostzaan. Om 19.45 uur begint de behandeling van het het gebod van burgemeester en wethouders om diens hond te muilkorven deze hoorzitting aanwezig zijn. Alleen zij die kunnen aantonen belanghebbende te zijn, kunnen desgewenst het woord voeren.

Inspraak- en informatieavond Welstandsnota
De concept-Welstandsnota ligt t/m 19 november 2001 ter inzage op het gemeentehuis en bij de openbare bibliotheek (Zuideinde 101). U kunt aan de balie van het gemeentehuis om een kopie vragen à 1,00 ( 0,45) per bladzijde, of 15,00 ( 6,81) voor het gehele boekje. Op dinsdag 6 november 2001 is er om 19.30 uur een inspraak- en informatieavond in zienswijzen naar voren worden gebracht door inwoners en belanghebbenden. Schriftelijke op- en aanmerkingen kunnen tot 19 gericht aan burgemeester en wethouders van Oostzaan, t.a.v. dhr. O. Overmars, postbus 15, 1510 AA Oostzaan.

Ingebruikname lokalen De Kweekvijver
Op feestelijke wijze heeft wethouder A.W.A Dobma - de Vos drie lokalen geopend bij openbare basisschool De Kweekvijver. Na een hun plaats getakeld. Om een feestelijk tintje te geven aan de uitbreiding van de school hield de wethouder een toespraakje voor de leerlingen die in deze lokalen gehuisvest worden en hun ouders. Maar deur nog op slot. De sleutel lag in de sloot naast de school. Met binnenstapte onthulde ze nog de naam van de drie lokalen: 't Vijvertje. Deze lokalen zullen zo'n vijftien jaar blijven staan.

Agenda Raadsvergadering 5 november
Maandagavond 5 november vergadert om 19.30 uur de gemeenteraad van Oostzaan in De Lishof (Lisweg 53). De agenda van deze openbare vergadering luidt als volgt:

- Voorstel inzake een voorbereidingsbesluit voor de percelen Jollenmakersweg 17 t/m 55 en 36 t/m 40
het recreatieschap Het Twiske

- Voorstel inzake Nota Jeugdbeleid Oostzaan Op Stapel
- Voorstel inzake invoering Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)
- Vaststellen Privacyverordening Oostzaan

- Voorstel inzake najaarsnota 2001
waarde Oostzanerveld

Openbare bekendmakingen
aanvragen om bouwvergunningen zijn ontvangen voor het uitbreiden van een woning aan Kolkplantsoen 26, het plaatsen van een carport aan Noordeinde 6, het plaatsen van een dakkapel aan Rietschoot 43, voor het vernieuwen van de (ophaal) brug De Hoop aan het Noordeinde ter hoogte van no. 122 en voor het uitbreiden van een kantine aan het plaatsen van een dakkapel aan Noordeinde 24. Aanvragen om bouwvergunningen kwamen ook op 29 oktober binnen, voor het plaatsen woning aan Kerkstraat 101 en voor het uitbreiden van een brug aan het Noordeinde ter hoogte van no. 122. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector tot 12.00 uur.

Burgerlijke stand
Geboren:
Mats
zv: W. Bijdemast en A.L. Field

Getrouwd:
A.A. Hol en S. Beutick

Terug naar boven

22 oktober 2001

Agenda Raadsvergadering 5 november
Maandagavond 5 november vergadert om 19.30 uur de gemeenteraad van Oostzaan in De Lishof (Lisweg 53). De agenda van deze openbare vergadering luidt als volgt:

1. Opening.

2. Vaststelling van de notulen van de vergadering van 2 juli en 17 september 2001

3. Mededelingen en ingekomen stukken.

4. Voorstel inzake een voorbereidingsbesluit voor de percelen Jollenmakersweg 17 t/m 55 en 36 t/m 40

5. Voorstel inzake een wijziging van de gemeenschappelijke regeling Oostzaan Op Stapel
7. Voorstel inzake invoering Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Vaststellen Privacyverordening Oostzaan
8. Voorstel inzake najaarsnota 2001
waarde Oostzanerveld

10. Sluiting

Ontwerp "Bestemmingsplan Buitengebied-Noord, eerste partiële herziening"
maandagen van 18.00 tot 21.00 uur na telefonische afspraak met de Sector Grondgebiedzaken, bureau Ruimtelijke Ordening, telefoon 075-6847727) in het gemeentehuis ter inzage ligt het ontwerp ontwerpbestemmingsplan voorziet in een agrarische bestemming voor de percelen gelegen tussen De Heul 33 en 35a, tussen De Haal 76 en 78, tussen De Haal 78 en 78c en tussen De Haal 78c en 80. Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kan een ieder zijn / haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar Vrijwilligers Compliment
De namen van de vrijwilligers die door de gemeente Oostzaan in het zonnetje worden gezet zijn bekend en krijgen persoonlijk naar het grote vrijwilligersevenement Compliment in het Arnhemse Gelredome. Supervrijwilliger mevrouw Reeling-Brouwer verrichtte de loting. (foto!!!!)
Inspraak bouwvoornemen Kerkbuurt 23-25
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een verzoek is ontvangen om medewerking te verlenen aan een bouwplan voor kantoorruimten met vijf bovenwoningen aan de Kerkbuurt 23-25, doorlopend naar de Jacob Corneliszstraat. Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Vrijstelling kan worden verleend met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 en artikel 19a van de Wet op de de gemeenteraad besluit of medewerking aan de vrijstellingsprocedure wordt verleend, wordt een inspraakprocedure gevolgd. Burgemeester en wethouders hebben hiertoe op 23 oktober 2001 op basis van de Inspraakverordening Oostzaan de "Inspraakprocedure bouwvoornemen Kerkbuurt 23-25" vastgesteld. Deze inspraakprocedure ligt op het gemeentehuis ter inzage. Het bouwplan ligt met ingang van 30 oktober en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke- en rechtspersonen aan burgemeester en wethouders van Oostzaan, postbus 15, 1510 AA) of mondeling (daartoe kan in persoon of telefonisch contact worden opgenomen met de medewerkers van de cluster Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis).
Extra commissie B vergadering
Op 30 oktober vindt om 19.30 uur in De Lishof (Lisweg 253) een extra plannen omtrent het centrum van Oostzaan worden binnenkort door de gemeenteraad een aantal belangrijke beslissingen genomen. De
Oostzaan versnippert
5 november 2001 uw takken en/of snoeiafval laten versnipperen. Als u hiervan gebruik wilt maken, moet aan een aantal voorwaarden worden postcode op te schrijven) en op te sturen naar sector 31 oktober 2001 in ons bezit te zijn. Aanmeldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
Weggooien is zonde, geeft goederen een tweede kans In Oostzaan wordt veel afval afgevoerd dat kan worden hergebruikt. Meubels of huishoudelijke artikelen verdienen een tweede kans. Tot voor kort werden deze artikelen als grof vuil afgevoerd naar de vuilverbrandingsinstallatie. De gemeente Oostzaan streeft ernaar om het huisvuil zoveel mogelijk te scheiden in bruikbare delen. Meubels of huishoudelijke artikelen kunnen vanaf heden worden aangeboden aan Kringloopcentrum Waterland in Purmerend. U hoeft alleen maar te bellen. Als het artikel nog in goede staat verkeert, zal de ophaaldienst met u een afspraak maken om het bij u op te halen. Dit kost u niets. Is het niet meer bruikbaar, dan kan dit grofvuil tegen gemeentewerf afgeven. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Bij het Kringloopcentrum Waterland kunt u ook een kijkje nemen om te zien welke bruikbare artikelen zij aanbieden. Het adres is Van IJsendijkstraat 411 te Purmerend, tel. 0299-411001. brug in De Haal bij de huisnummers 66-68/97-99 moeten onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden hebben tot gevolg dat een zevental avonden en nachten er geen doorgaand verkeer mogelijk is op De Haal. Ter hoogte van de brug zal De Haal voor alle verkeer worden afgesloten, dus ook voor fietsers en nachten: maandag 29 oktober t/m zaterdagochtend 3 november en op dhr. De Wilde (075 684 7735) en dhr. Van Dissel (075 684 7731). Kapvergunningen
Op 15 oktober is een vergunning verleend voor het kappen van 2 populieren op het perceel Dr. Snijderstraat 2A. Op 16 oktober is een genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden. Geen verplaatsing Albert Heijn
Hardnekkige geruchten melden steeds weer, dat de gemeente zou willen dat Albert Heijn gaat verhuizen naar de plek, waar zich nu nog de misverstand. Er is op verzoek van de gemeente een onderzoek verricht De gemeente Oostzaan acht dit echter onwenselijk en heeft daarom dat deel van het advies juist niet overgenomen. Van een verplaatsing van uit de wereld zijn", aldus gemeentesecretaris Henk Beentjes. Openbare bekendmakingen
een aanvraag om bouwvergunning is ontvangen voor het uitbreiden van voor een termijn van 36 maanden verleend voor het plaatsen van een lokalen met bijbehorende ruimtes worden geplaatst) aan de Irisstraat 15. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning of toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder