Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2001 Politieberichten district Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.00 u) Maandag, 3 december 2001

District Heerlen/Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Kloosterweg in Heerlen van 30-jarige automobilist zonder vaste woon/verblijfplaats kreeg de politie aanwijzingen dat de auto was gestolen. Nader onderzoek wees uit dat de auto die zondagmorgen in Schimmert was gestolen. De autobestuurder en een mede-inzittende 29-jarige man uit Brunssum werden aangehouden. De mede-inzittende Brunssummer maakte zich daarbij op een gegeven moment uit de voeten en rende weg. Niet voor lang, de politie wist hem al snel in een veld in de kraag te vatten. Beide aangehouden verdachten werden op verdenking van diefstal van de auto overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen. De politie verdenkt een van hen overigens nog van (betrokkenheid bij) diefstal van een andere auto (in Nederweert). De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij onderzoekt ze ook of beide verdachten mogelijk meer op hun kerfstok hebben.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen zondagavond en afgelopen nacht is ingebroken, respectievelijk in een woning aan de Akerstraat Noord, een woning aan de Versilienboschweg en in een bedrijf aan de Sourethweg in Heerlen. De bewoners van de woning aan de Akerstraat Noord zagen bij thuiskomst afgelopen zondagavond omstreeks 20.30 uur een inbreker in de woning. Die maakt zich meteen uit de voeten en wist te ontkomen. Gestolen werden sieraden. Bij de inbraak in een woning aan de Versilienboschweg werden de geluidsinstallatie en cds gestolen. Bij de inbraak dit weekend in een bedrijfspand aan de Sourethweg maakten inbrekers een computer en geld buit. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen
Bij controle vanmorgen op de Zonstraat in Kerkrade van een 40-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de auto van de Kerkradenaar sedert medio dit jaar niet is verzekerd en ook bleek de auto niet APK-gekeurd te zijn. De politie heeft de auto inbeslaggenomen en afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.