Rechtbank 's-Gravenhave

24 maanden na verkrachten 11-jarig meisje

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 3-12-2001

Verdachte heeft gedurende de vakantie in zijn caravan op een camping te Zeeland bij een 11-jarig meisje handelingen verricht welke mede bestonden uit het seksueel binnendringen van haar lichaam. Het meisje was de dochter van de toenmalige vriendin van verdachte. Aangezien de gehandicapte vriendin van verdachte zelf niet in staat was een vakantie te houden met haar dochter, had zij haar kind toevertrouwd aan verdachte.
Voorts heeft verdachte op meerdere tijdstippen gedurende een aantal jaren bij het zusje van voormeld slachtoffer eveneens handelingen verricht welke mede bestonden uit het seksueel binnendringen van haar lichaam. De handelingen vonden plaats in haar ouderlijk huis, op zolder. Het slachtoffer was in die periode tussen de zes en elf jaar oud.
De psychische gevolgen van het handelen van verdachte, zijn voor de beide slachtoffers bijzonder ernstig en, naar de algemene ervaring leert, veelal blijvend van aard. Verdachte heeft de lichamelijke integriteit van zijn slachtoffers ernstig miskend en de bevrediging van zijn eigen seksuele behoeften voorop gesteld. De rechtbank neemt verdachte dat zeer kwalijk, met name ook nu verdachte de rol van vader op zich had genomen en de slachtoffers hem in die hoedanigheid hun vertrouwen hadden geschonken.

De rechtbank heeft acht geslagen op een op naam van verdachte staand uittreksel uit het algemeen documentatieregister, waaruit blijkt dat verdachte reeds eerder is veroordeeld wegens een zedendelict.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6518

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=5563&i=43&ti=3 .