Gemeente Gent

H o o r z i t t i n g h e r i n r i c h t i n g N 4 3 - K o r t r i j k s e s t e e n w e g , d e e l t u s s e n S t e r r e e n D r i e S l e u t e l s (23/11/2001)

De Dienst Voorlichting organiseert in samenwerking met de Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap op maandag 3 december voor alle geĂŻnteresseerde buurtbewoners een hoorzitting over de geplande herinrichting van de N43 - Kortrijksesteenweg, deel tussen de Sterre en de Drie Sleutels. Deze vergadering vindt plaats om 20 uur in het clubhuis voor senioren, Pastorijdreef 6, 9051 Sint-Denijs-Westrem.

Waarover gaat het ?

Het Vlaams Gewest plant in samenwerking met de Stad Gent in 2003-2004 de herinrichting van de Kortrijksesteenweg tussen de Sterre en de Drie Sleutels.

Als voorbereiding hierop werd het voorbije jaar met alle betrokken diensten gewerkt aan een concept voor deze herinrichting. De hoofdbedoeling is de verkeersveiligheid op dit gedeelte van de Kortrijksesteenweg te verhogen en de verkeersleefbaarheid voor de omwonenden te verbeteren.

De Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap wenst het nu uitgewerkte basisconcept voor te leggen aan de bevolking.

Het gaat om een ontwerp waarbij de Kortrijksesteenweg twee centrale rijstroken krijgt voor het doorgaand verkeer, met aan weerszijden een laterale bedieningsweg. Daarnaast komt aan beide zijden een dubbelrichtingsfietspad. Een aantal rotondes zorgen voor de verkeersafwikkeling op de kruispunten.

Op de hoorzitting zal het voorgestelde ontwerp uitvoerig worden toegelicht. Daarna kunnen de aanwezigen vragen stellen en suggesties en opmerkingen formuleren.

Het panel bestaat uit:


- de heer Jean-Pierre Matthijs, afdelingshoofd en de heer Michiel Callens, ingenieur, Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap;


- de heer Geert Versnick, schepen van Openbare Werken;

- mevrouw Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit;

- vertegenwoordigers van de studiebureaus Tritel en Groep Planning;
Moderator is mevrouw Hilde Ballegeer, voorlichtingsambtenaar.

De bewoners van het gedeelte van Sint-Denijs-Westrem dat ten zuiden van de autosnelweg E40 ligt, het woongebied rond Flanders Expo en de wijk rond de Sterre krijgen een uitnodigingsfolder voor deze hoorzitting in de bus.

Informatie


- Dienst Voorlichting, Informatiecentrum, crypte stadhuis, Botermarkt
1, 9000 Gent, tel. (09)266 52 22, fax (09)266 52 29, e-mail voorlichting@gent.be. Iedere werkdag open van 8 tot 17 uur.


- Dienst Mobiliteit, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 77 61, fax (09)266 79 79, e-mail mobiliteit@gent.be. Iedere werkdag open van 8 tot 12 en van 13 tot 17 uur.

Bevoegd


- de heer Frank Beke, burgemeester


- de heer Geert Versnick, schepen van Openbare Werken

- mevrouw Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit