Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 november 2001

PvdA-ers bezoeken Haarlem

Maandag 3 december brengen de minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries en de PvdA-Kamerleden 03-leen Barth, 03-ja Wagenaar, Jo Horn, Peter van Heemst en Thanasis Apostolou Haarlem. Het bezoek staat in het teken van het thema veiligheid.

Om 10.30 uur krijgen de PvdA-ers in het Stadhuis, Grote Markt 2 te Haarlem uitleg over het Integraal Veiligheidsbeleid Haarlem. Daarnaast wordt onder meer gesproken over de ontwikkeling van de nieuwe Hulpverleningsregio Kennemerland.

Om 11.15 brengen de PvdA-ers een bezoek aan Meerwijk-Noord. De delegatie wordt hier onder meer op de hoogte gesteld over de inrichting van de openbare ruimte, leefbaarheid en de beveiliging van achterpanden. Daarnaast gaan de PvdA-ers naar de buurtbox. Dit is een keet met computers die door de buurt kunnen worden gebruikt.

Vervolgens bezoekt de delegatie om 12.00 uur een wijklokaal in de binnenstad. Hier spreken de minister en kamerleden over veiligheid met een gebiedsagent, wijkbewoners en een vertegenwoordiger van de horeca uit de binnenstad.

Het werkbezoek wordt om 13.00 uur afgesloten met een lunch in de bedrijfskantine van het hoofdbureau van Politie Haarlem, Koudenhorn 2 te Haarlem. Hier spreekt de delegatie met de korpsleiding en politiemedewerkers van het team binnenstad en de districtsrecherche.



Partij van de Arbeid