Ingezonden persbericht


TRY-OUT 'HET GOEDE DOEL'

PERSBERICHT***

d.d. : maandag 3 december 2001

onderwerp : Het Goede Doel try-out

heading : HET GOEDE DOEL, KLAAR VOOR HARDENBERG

Of Westbroek c.s. iets aan het bezoek van Sinterklaas aan Hardenberg gaat doen staat nog niet vast, maar wat wel zeker is dat de bezoekers van de try-out, die Het Goede Doel aanstaande vrijdag zal geven in Popcentrum Podium in Hardenberg, gaan genieten van een 'heerlijk avondje'.

Zestien jaar geleden stopte Het Goede Doel. "Ruzie, ruzie?". Henk Westbroek zoekt even naar de juiste woorden. "Nee, eigenlijk hebben Henk Temming en ik nooit ruzie gehad. Je moet het zo zien: op een gegeven moment was gewoon de rek eruit. Zoals dat in de meeste huwelijken gaat. Je kent elkaars gewoonten en begint je aan de kleinste dingen te ergeren. De een zit altijd te krabben, de ander drinkt regelmatig een glas wijn te veel. En de derde kan niet van de sigaretten afblijven. Er is altijd wat. Op dat punt kun je beter uit elkaar gaan". De reünie van Het Goede Doel is, vertelt Westbroek, feitelijk een initiatief van platenmaatschappij Universal. "We kregen de aanbieding om een overzichtsbox te maken met vier cd's en een boek van ruim zestig pagina's. Het biedt ons de gelegenheid om allerlei outtakes, bijzondere opnamen die nooit zijn uitgebracht, alsnog aan het publiek te laten horen. En daar zitten best geinige dingen tussen". Half november beginnen de bandrepetities, zegt Westbroek. "Een dag of drie van tevoren zullen we nog wel een keer het oefenhok in gaan. En na de ty-outs moet het maar gebeuren."

Hoe dan ook is Het Goede Doel begonnen aan een legendarische tour die eindigt op zaterdag 22 met het tweede reünieconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam Zuidoost. De voorverkoop voor de try-out bij Podium loopt in Hardenberg bij boetiek De Blauwe Shop en de bekende voorverkoopadressen.

De concertspecificaties:

Optreden; Try-out 'Het Goede Doel', Popcentrum Podium Hardenberg

Datum; vrijdag 7 december 2001

Zaal open; 20.00 uur

Aanvang concert; 21.30 uur

Voorverkoop; loopt

Meer info; www.henkwestbroek.com

Niet voor plaatsing; voor info bel Herman Potgieter (dir. Podium) 06-21588684