Ingezonden persbericht


De Troubadour, Hardenberg

PERSBERICHT ***

d.d. : zondag 2 december 2001

onderwerp : Concert The Paladins (USA)

heading : The Paladins in Nederland

Het nu al legendarische rockabillytrio Dave Gonzales (guitar/vocals), Thomas Yearsley (bass) en Brian Fahey (drums) oftewel 'The Paladins' (guaranteed high-fidelity) is in Europa. En Nederland zal dat weten. Op Nieuwjaarsdag staan ze 's avonds op een glitterparty in Hollywood, maar eerst zijn in Nederland voor een aantal exclusieve concerten. Vrijdag aanstaande is de kick off in De Troubadour aan de oevers van de Overijsselse Vecht in Hardenberg.

Het Amerikaanse trio is inmiddels razend populair in het Nederlandse clubcircuit. Vooral na de actuele release van hun uitmuntende album 'Palvoline No. 7'. Alleen de cover van het album (te zien op www.thepaladins.com) dwingt al tot respect.

# Drummer Brian Fahey werd geïnspireerd door de legendarische Amerikaanse drummer Gene Krupa, waar hij wekelijks naast probeerde te gaan zitten in : de kerk. Met alleen het hoognodige aan slagwerk het ritmebrein van Paladins.

# Gitarist/zanger/tekstschrijver Dave Gonzales was het die met zijn 'rootsy' gitaarspel The Fender-Guild Guitar Company deed besluiten een 'Paladin-guitar' te fabriceren. Met zijn eigen oud model Fender uit 1957 speelde hij jaarlijks meer dan 200 concerten gedurende een periode van 20 jaar.

# Bassist Thomas Yearsley 'the veteran-paladin' is een muzikale maniak. Hij stond aan de wieg van The Paladins in 1981, was er onlangs even uit maar kon het niet laten. "Speelt sneller dan zijn schaduw". Waar hoorden we dat meer.

Van de eerste tonen tot en met de laatste toegift neemt Paladins je mee op een muzikale reis met als busstops: Americana, blues en rockabilly. Paladins is op z'n best als ze tussen het publiek staan en dat kan in De Troubadour, het splinternieuwe Grand Café du Musique in Hardenberg.

Specificaties:

Optreden; The Paladins (Americana, blues en rockabilly)

Datum; vrijdag 7 december 2001

Zaal open; 20.00 uur

Aanvang concert; 22.15 uur

Entree; 5 Euro (Fl.11,00)

Voorverkoop; niet van toepassing

Meer info; www.thepaladins.com

Niet voor plaatsing; voor info bel Herman Potgieter (dir. De Troubadour) 06-21588684