Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 december 2001
·

Geweldplegers aangehouden en voorgeleid Voorhout (D1)
De politie heeft het afgelopen weekend twee jongens uit Leiden, 15 en 17-jaar oud, aangehouden. Zij worden ervan verdacht zonder enige aanleiding een 14-jarige jongen uit Voorhout te hebben mishandeld. Het incident gebeurde op vrijdag 30 november rond 21.50 uur nabij het gemeentehuis aan de Schoutenlaan. De Voorhouter die daar met een aantal van zijn vrienden stond werd door de twee, die zich met een bromfiets verplaatsten, van zijn fiets geslagen. Hij hield een gezwollen gezicht en een pijnlijke kaak aan het voorval over. De beide verdachten worden maandag 3 december bij justitie voorgeleid.

Insluiper aangehouden Noordwijk/Leiden (D1/D4)
De politie hield op zaterdag 1 december in een warenhuis aan de Aalmarkt in Leiden een 34-jarige inwoner van Noordwijk aan. De man viel door de mand toen hij een horloge wilde kopen met een gestolen creditcard. Deze was buit gemaakt bij een insluiping in Noordwijk. De Noordwijker is ingesloten en wordt verdacht van twee insluipingen op de vroege zaterdagmorgen van 1 december in woningen aan de Writsaert en Beyaert in Noordwijk. Bij deze insluipingen werden diverse goederen buitgemaakt. Op dinsdag 4 december wordt de verdachte bij justitie voorgeleid.

Doorrijdster na ongeval aangehouden Lisse (D1)
De politie hield op zondag 2 december rond 02.40 uur in haar woning aan de Voerman een 24-jarige vrouw aan. De politie was op zoek naar de vrouw, maar meldde zich zelf aan. De vrouw had kort daarvoor op de Schoolstraat een 20-jarige vrouw, die met haar vriend overstak, uit Lisse aangereden en was na het ongeval doorgereden. Na een bezoek aan het LUMC kon het slachtoffer met diverse kneuzingen weer naar huis. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau in Leiden. Daar werd van haar een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 530 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. Na het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld.

Vuurwerk vernielt goederen Lisse (D1)
Een stuk vuurwerk, mogelijk een lawinepijl, vernielde op zondag 2 december diverse goederen in een woning aan het Van der Vlugtpark. De bewoners werden rond 04.35 uur opgeschrikt door een harde knal. Een stuk vuurwerp was door de brievenbus gegooid en ontploft. Een schilderij, de brievenbus en de deurbel werden daarbij vernield. Tevens was er een scheur in een muur ontstaan. De politie heeft nog geen idee welke vervelende grappenmakers hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldpleger aan Katwijk (D1)
De politie hield op zaterdag 1 december rond 17.45 uur in het politiebureau aan de Piet Heinlaan een 24-jarige Katwijker aan. De man meldde zich zelf bij de politie. Hij had kort daarvoor bij de ingang van de flat aan de Reygersberglaan een 50-jarige Katwijker mishandeld. Hij sloeg een bierfles kapot op het hoofd van de Katwijker. De Katwijker liep daadoor een hoofdwond op. De aanvaller ging er daarna vandoor maar meldde zich even later bij de politie. Na zijn verhoor is de verdachte in de loop van zondagochtend 2 december weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van dit geweld.

Inbraak in woningen Oegstgeest (D1)
Op zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Jacob van Maerlantlaan, de Hendrik Jesselaan, de Erasmuslaan en de Aldo van Eycklaan. Ramen en deuren werden opengebroken. In ieder geval zijn de inbrekers er vandoor gegaan met een computerbeeldscherm, een digitale camera en sieraden. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde nog geen resultaat in de richting van de daders op. Zij zet haar onderzoek voort.

Doorrijder en onder invloed rijder aangehouden Katwijk (D1)
De politie hield op zondag 2 december rond 01.10 uur op de Weegschaal een 32-jarige Katwijkse automobilist aan. De man had kort daarvoor op de EA Borgerstraat bij het uitparkeren twee geparkeerde auto's geraakt en was doorgereden. Agenten troffen de man even later aan en hielden hem aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van de man is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen. De politie vorderde het rijbewijs van de Katwijker in.

Hardloper aangereden Leiderdorp (D3)
Een 55-jarige man uit Leiderdorp heeft aangifte gedaan van een aanrijding op vrijdag 30 november rond 17.00 uur, waarbij de automobilist is doorgereden. De man was aan het hardlopen aan de zijkant van de rijbaan op de Hoogmadeseweg, omdat er plassen op het fietspad lagen. Hij verklaarde dat hij werd geraakt door de buitenspiegel van een vrachtauto en daarna ten val kwam. De Leiderdorper klaagt over pijn in zijn schouder.

Te veel gedronken Leiderdorp (D3)
Een 44-jarige man uit Leiderdorp wordt verdacht van het aanrijden van twee geparkeerd staande auto's op de Willem Pijperstraat, tijdens het inparkeren. De man is aangehouden, hij bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 610 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en voor beide feiten een proces-verbaal De man is inmiddels weer heengezonden.

Autobrand Leiden (D4)
In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december is een auto in de Uhlenbeckstraat in brand gestoken. De brand werd rond 02.30 uur ontdekt. De brandweer heeft de brand direct geblust. De auto is met aanzienlijke schade aan de achterkant weggesleept. De politie heeft direct na de ontdekking van de brand de omgeving afgezocht naar mogelijke daders, helaas zonder resultaat.

Aanhouding geweldpleger Leiden (D4)
Een 20-jarige Leidenaar heeft een transactie gekregen van 500 gulden voor het stompen van een 17-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer fietste zondag 2 december rond 03.45 uur over de Breestraat. Hierbij haalde hij een groepje in. De 20-jarige verdachte kwam achter hem aan en gaf hem een stomp op het gezicht. Even later kon de verdachte op de Korte Mare worden aangehouden.

Aanhouding belediging Leiden (D4)
Een 22-jarige verdachte uit Leiden is zondagnacht 2 december rond 04.00 op de Breestraat aangehouden. De Leidenaar was kort hiervoor met zijn vriendin uit een uitgaansgelegenheid gezet om onduidelijke reden. Omdat het tweetal voor de uitgaansgelegenheid bleef staan en er spanning ontstond omdat ze het met de ontzegging niet eens waren, vorderden de twee aanwezige agenten dat ze weg zouden gaan. Hierop heeft de verdachte een beledigende uitspraak ten opzichte van de agenten gedaan. Hierop is hij aangehouden.

Wildplasser beboet Leiden (D4)
Een 53-jarige man is zondag 2 december rond 01.15 uur betrapt op wildplassen in de Schoolsteeg. Agenten spraken hem aan, maar hij weigerde zijn adresgegevens te geven. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier heeft hij de boete voor het wildplassen (100 gulden) direct voldaan.

Fietsenstalling in brand Voorschoten (D4)
Een fietsenstalling aan de Rouboslaan heeft zondag 2 december in brand gestaan. De brand werd rond 19.14 uur ontdekt. De hele fietsenstalling en de daarin aanwezige containers stond in brand. Een koelaggregaat dat boven de stalling hangt, is aangetast. De brandweer van Leiden en Voorschoten hebben de brand geblust. Oorzaak van de brand is brandstichting.

Slachtoffer 'steelt' tas terug Leiden (D4)
Een 46-jarige Rotterdammer is zondag 2 december rond 13.30 uur van zijn tas beroofd op het Centraal Station. Hij zat in een stilstaande trein toen iemand met zijn tas ervandoor ging. Hij rende achter de dader aan en zag hem met twee anderen weglopen. Hierop verloor hij hun uit het oog. Even later zag hij vier jongens een tas uit een trein stelen. De Rotterdammer wist niet zeker of het om dezelfde daders ging, maar pakte de zojuist gestolen tas van hen af. Een korte worsteling tussen de vier jongens en de Rotterdammer ontstond waarbij de Rotterdammer ook bedreigd werd. De Rotterdammer wist de tas bij zich te houden en heeft deze aan de politie overgedragen. Via speurwerk heeft men de eigenaar van de tas, een 48-jarige Amerikaan, weten te achterhalen. Deze kwam zijn tas rond 19.15 uur afhalen.

Verkeersongeval Alphen a/d Rijn (D3)
Op vrijdag 30 november reed een 35-jarige fietsster uit Alphen over de H. A. Lorentzweg, waar zij de kruising over wilde steken in de richting van de A. Einsteinweg. Zij reed tussen de stilstaande auto's door die voor linksaf stonden voorgesorteerd. De vrouw verleende geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende 37-jarige automobiliste uit Alphen die op de A. Van Leeuwenhoekweg reed. De automobiliste trachtte nog te remmen en uit te wijken, maar kon de aanrijding niet voorkomen. De fietsster raakte gewond en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Aanhouding Alphen a/d Rijn (D3)
Op zondag 2 december werd de politie naar de Julianastraat in Alphen geroepen. Daar verklaarden vier mannen in de leeftijd van 29 tot 32 jaar dat zij waren aangevallen door twee mannen waarbij geslagen en geschopt zou zijn. Een van de vier mannen, een 30-jarige inwoner uit Alphen werd hierbij in het gezicht geraakt en raakte even buiten bewustzijn. Tijdens het wachten op de ambulance herkende een van de vier mannen de 21-jarige verdachte uit Alphen die vervolgens kon worden aangehouden.

Beroving Alphen aan den Rijn (D3)
Op zondag 2 december deed een 18-jarige inwoner uit Alphen aangifte van het feit dat hij op het Dijkslootpad in Alphen, door twee mannen, onder bedreiging van een mes, zijn GSM moest afgeven.

Aanhouding Alphen a/d Rijn (D3)
Op zaterdag 24 november werd een 26-jarige vrouw uit Alphen geslagen door een andere vrouw. De 26-jarige Alphense hield tijdens de Sinterklaas intocht als lid en namens de drumband het publiek op afstand. De andere vrouw wilde hier geen gehoor aan geven en sloeg de 26-jarige Alphense in het gezicht. Voor dit feit is een 48-jarige vrouw uit Alphen aangehouden.

Fietser tegen auto Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Een 14-jarige fietsster uit Nieuwerkerk a/d Ijssel is op vrijdag 30 november gewond geraakt na een aanrijding met een 35-jarige automobilist uit haar woonplaats. De fietsster reed omstreeks 17.30 uur over het fietspad in de verlenging van de Hoofdweg Zuid komende uit de richting van Capelle a/d Ijssel. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. Met nog onbekend letsel werd zij overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis.

Rijden onder invloed Zevenhuizen (D2)
De politie heeft op zaterdag 1 december omstreeks 01.50 uur een 24-jarige automobilist uit Zevenhuizen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. Agenten zagen de automobilist rijden over de Noordelijke Dwarsweg in de richting van Zevenhuizen. Vanwege zijn opvallend rijgedrag werd hij staande gehouden op de Leliestraat. De politie vermoedde het gebruik van verdovende middelen door de man en hield hem aan. Op het politiebureau werd een bloedproef bij hem afgenomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend.

Rijden onder invloed Waddinxveen (D2)
De politie heeft op zaterdag 1 december omstreeks 01.50 uur een 32-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist trok de aandacht van agenten omdat hij met mistlichten reed. Op de Limaweg werd hij staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 490 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woningen Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Afgelopen weekend werd in een aantal woningen in Nieuwerkerk ingebroken. Het Dalkruid, het Irisveld, de Eendendaal, de Uilendaal, de Wulpendaal, de Vinkendaal en het Orchideeveld werden bezocht door inbrekers. In de meeste gevallen kwam men de woningen binnen door de sloten te forceren. Bij een woning kon men naar binnen omdat de achterdeur openstond. In een ander geval werd een ruit van een slaapkamer ingeslagen. Aan de Vinkendaal is het gebleven bij een poging. Alle andere woningen werden doorzocht. Er werden voornamelijk paspoorten weggenomen. Een aantal bewoners mist ook nog mobiele telefoons, een horloge en geld. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Poging woninginbraken, verdachte aangehouden Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Mauritslaan werd gepoogd in te breken op zaterdag 1 december tussen 15.00 en 23.00 uur. In deze woning werd een ruit ingegooid. Vooralsnog wordt er niets uit de woning gemist.
De politie hield op maandag 3 december omstreeks 02.45 uur op aangeven van een bewoner aan de Tweede Bloksweg een 33-jarige man uit Den Haag aan. De bewoner hoorde gerammel aan zijn achterdeur en zag vervolgens een man in zijn auto zitten. De bewoner belde direct de politie. Toen de politie ter plaatse kwam was echter de inbreker al verdwenen. De politie startte een zoekactie in de omgeving. De bewoner zag in het weiland achter zijn woning bij de slootkant de man liggen en gaf dit door aan de politie. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verkeersongeval Waddinxveen (D2)
Een 21-jarige automobilist uit Waddinxveen is gewong geraakt bij een eenzijdig ongeval op zaterdag 1 december. De automobilist reed omstreeks 23.20 uur over de Goudse Poort komende uit de richting van Utrecht (Rijksweg A12). Bij de afslag Gouda in de bocht had de bestuurder het voertuig niet voortdurend onder controle. Door vermoedelijk het gladde wegdek raakte de auto in de bocht in de slib, waarna het begon te tollenen. De auto reed achterwaarts het talud af de bosjes in. De bestuurder werd nek- en knieklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Een 18-jarige inzittende uit Harmelen bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Rijden onder invloed Waddinxveen (D2)
De politie heeft op zondag 2 december omstreeks 03.20 uur een 54-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist al slingerend rijden over de Dreef. De automobilist werd staande gehouden op de Brugweg, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij de automobilist werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bedrijfsinbraken Zevenhuizen (D2)
Bij twee bedrijven aan de Rottekade werd in het weekend inbroken. Bij één van de bedrijven werd een deur opengebroken. Vervolgens werd uit het kantoor een computer weggehaald. Bij het andere bedrijf werd een fiets uit de schuur weggenomen.

Inbraak woning Bodegraven (D2)
In een vrijstaande woning aan de Oud Bodegraafsestraatweg is op 30 november, in de middag, ingebroken. Ruitjes van een deur werden ingeslagen, waarna de woning werd doorzocht. Weggenomen werden schilderijen, audio- en foto-apparatuur.
Aan de Schoutendreef werd eveneens ingebroken in een woning. De achterdeur werd met grof geweld opengebroken. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.
In eden woning aan de Prinses Beatrixstraat is op zaterdagnacht ingebroken in een woning. Een cilinder van de achterdeur werd afgebroken. Geluidsapparatuur werd weggenomen.

Inbraak woning Gouda (D2)
In een woning aan de Anna van Hensbeeksingel is op 30 november, tussen 17.00 uur en 20.00 uur ingebroken. Er werd een bovenlichtje geforceerd, waarna de gehele woning werd doorzocht. Het is niet bekend wat er is weggenomen.
In een woning aan het Regentesseplantsoen is afgelopen zaterdag ingebroken. Een WC-raampje werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Een laptop en sieraden werden weggenomen.
In een woning aan de Mercatorsingel is op 1 december gepoogd in te breken. Een cilinder aan de achterdeur werd afgebroken, maar er zaten extra pinnen op de deur. Poging derhalve. Ook in een woning aan de Veerstraat bleef het die dag bij een poging In een woning aan de Graaf Florisweg is ingebroken tussen 1 en 2 december. De achterdeur werd geforceerd. Het is nog bekend wat er precies is weggenomen.

Inbraak woning Waarder (D2)
In een woning aan de Kosterdijk werd op 30 november tussen 14.00 uur en 22.00 uur ingebroken. In een aangrenzende bedrijfsruimte werd een ruit vernield. Vervolgens werd in de bedrijfsruimte een tussendeur opengebroken, die leidt naar de woning. Gereedschap, audio-, fotoapparatuur en de autosleutels werden weggenomen. Hiermee werd de betreffende auto, die voor de deur stond, eveneens weggenomen.
In de prinses Irenestraat werd op 1 december een poging tot inbraak gepleegd. Een slot aan de achterzijde werd geforceerd. Vermoedelijk zijn de daders bij hun werk gestoord.
In een woning aan de Prins Clausstraat is eveneens gepoogd in te breken. Met grof geweld werd geprobeerd een uitzetraam open te breken. Doordat er goede beveiligingsmaatregelen waren getroffen is het ook hier bij een poging gebleven.

Inbraak woning, inbrekers overlopen Gouda (D2)
Kwam op 30 november, omstreeks 22.20 uur een melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de Molenomloop in Gouda, waarbij de daders overlopen en weggevlucht waren. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, in de omgeving van de woning. Die nacht werd een eerste verdachte aangehouden, een 15-jarige Gouwenaar. Deze is vandaag voorgeleid voor de officier van justitie. Vanochtend, 3 december, werden drie andere 15-jarige verdachten en afkomstig uit Gouda aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Inbraak woning Reeuwijk (D2)
In een woning aan de John Raedeckersingel is op 1 december ingebroken. Het is nog onbekend hoe de daders zijn binnengekomen. Een geldbedrag werd weggenomen.

Mishandeling Gouda (D2)
Vond op 1 december, omstreeks 15.40 uur op de Markt in Gouda een mishandeling plaats van een 18-jarige jongen uit Moordrecht. Rond dat tijdstip kwam een man op hem aflopen en gaf hem diverse stompen. Het slachtoffer liep hierbij een snee op in zijn wenkbrauw en een rooddoorlopen oog. De man heeft inmiddels aangifte gedaan.

Positieve reacties op bike-patrol Gouda (D2)
Afgelopen weekend hebben vier bikers gesurveilleerd in het uitgaansgebied in Gouda. Het was redelijk rustig in het centrum. Wel hadden de bikers veel bekijks en ontvingen zij veel positieve reacties van het publiek.

Vuurwerk in brievenbussen Krimpen aan den Lek
In Krimpen aan den Lek zijn zaterdag 1 december tussen 22.00 en 24.00 uur drie PTT-brievenbussen door middel van zwaar vuurwerk opgeblazen. Het gaat om brievenbussen aan het Groenland (vlak voorbij Straat Davis), de Rembrandtstraat en het Oranje Nassauplein. De poststukken kwamen daardoor op straat te liggen maar zijn inmiddels overgedragen aan de PTT. Een deel van de poststukken was beschadigd cq. vernield. De PTT zal zorgdragen voor een goede afhandeling van de post. De politie is op zoek naar getuigen, zij worden verzocht te bellen met telefoon 0900-8844.

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326