Vlaamse Volksunie

Reactie Jan Loones op de voorgestelde oplossing in het dossier A19 (03/12/01)

Volksvertegenwoordiger Jan Loones stelt aan N-VA voor om akkoord te gaan met de voorgestelde oplossing in het "dossier A19" (verbinding Ieper-Veurne), onder uitdrukkelijke voorwaarde van schrapping van het huidige tracé A19.

Recent is een "historische oplossing" bereikt inzake het dossier A19, met een betere verbinding Ieper-Veurne in verlenging van het huidige tracé A19 (Kortrijk-Ieper). De huidige A19 wordt doorgetrokken tot in de omgeving van Steenstrate. Vanaf Steenstrate komt er een nieuwe verbindingsweg tot aan de N8, voorbij Woesten. Vanaf dit verbindingspunt wordt de N8 resoluut aangepast, tot aan de A18 in Veurne.

Deze oplossing komt in grote lijnen overeen met het standpunt dat de Volksunie sinds lang inneemt. In het bijzonder wordt het waardevolle komgrondengebied van Lampernisse gespaard van aantasting. De voorgestelde oplossing, thans uitdrukkelijk onderschreven door SP.A en VLD, moet, om aanvaard te worden in de huidige Vlaamse regering ook de instemming verkrijgen van VU&ID (Spirit - N-VA) en Agalev.

Aan het arrondissementsbestuur Oostende-Westhoek N-VA, het partijbestuur N-VA en de fractie in het Vlaams Parlement zal volksvertegenwoordiger Jan Loones voorstellen akkoord te gaan met de bereikte oplossing, nochtans onder de voorwaarde, vooraleer er enige beslissing over een doortrekking wordt genomen, van SCHRAPPING UIT HET GEWESTPLAN VAN HET HUIDIGE A19 TRACÉ VOOR HET GEDEELTE VOORBIJ STEENSTRATE - zodat het komgrondengebied van Lampernisse definitief als waardevol landschap bewaard kan worden.

VRIJWARING VAN KOMGRONDENGEBIED LAMPERNISSE BLIJFT EEN ABSOLUTE PRIORITEIT.

Auteur:
Vlaams Parlement
Jan Loones, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Jan Loones
Telefoon: 058/51.37.38
Fax: 058/51.99.54
E-post: jan.loones@vlaamsparlement.be
Url: www.koksijde.be/janloones www.stem.koksijde.be