Natuurmuseum Groningen


Groningen, 29 november 2001
GIERPARELHOEN
OBJECT VAN DE MAAND DECEMBER
Iedere maand staat er in de hal van Natuurmuseum Groningen een bijzonder
object uit de collectie uitgelicht. In december is dat de parelhoen. De parelhoen heet in de wetenschap Acryllium vulturinum. Het is een van de vele 'loopkippen' die te vinden is in bossen en velden in Oost-Afrika. De parelhoen leeft met name op de droge steppen van Zuid-Ethiopië en noordoost Tanzania. De vogel is prachtig getekend. De kop en nek zijn echter bijna helemaal kaal, als een parel. Net als de meeste hoendervogels is ook de parelhoen min of meer een alleseter. De vogel eet insekten, larven, wormen en vooral plantenzaden.
Open depotmiddag
Iedere eerste woensdag van de maand houdt Natuurmuseum Groningen 'Open Depot'. Ook op woensdag 5 december kunnen bezoekers tussen 14.00 en 16.30 uur in het depot terecht voor een rondleiding door conservator Harry Huisman. Ook kan men die middag eigen natuurvondsten als stenen en dergelijke meenemen om te laten determineren. Openingstijden Natuurmuseum Groningen:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur
Gesloten op maandagen, eerste kerstdag en 1 januari Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Huisman, telefoon: 050
3676170