Euronext Brussels

Persberichten - 03/12/2001

IBA overweegt onderhandse plaatsing van aandelen in de Verenigde Staten

Louvain-la-Neuve, België, 3 december 2001 Ion Beam Applications N.V. (IBA) heeft vandaag bekendgemaakt dat ze overweegt aandelen aan te bieden in een onderhandse plaatsing voor institutionele beleggers, in eerste instantie in de Verenigde Staten (op grond van de vrijstelling van Rule 144A onder de Amerikaanse Securities Act van 1933).

Momenteel realiseert IBA twee derden van haar omzet in de Verenigde Staten. Gezien de verdere expansieplannen in FDG/PET, Protontherapie, Brachytherapie, de veiligheid van voedsel en post, wordt verwacht dat de toevoeging van vooraanstaande institutionele beleggers uit de V.S. aan haar huidige aandeelhoudersbasis meer zichtbaarheid en momentum zal verlenen aan haar operaties in de V.S. Dit zou op langere termijn ook de toegang tot de Amerikaanse kapitaalmarkten vergemakkelijken.

IBA heeft Bear, Stearns International Limited gekozen om het aanbod en de verkoop van de aandelen voor deze onderhandse plaatsing te regelen. Het aantal aandelen, de prijs en andere specifieke bepalingen betreffende de voorgestelde transactie werden nog niet vastgesteld. Een beperkt aantal bestaande aandelen gehouden door Belgian Anchorage zouden deel uitmaken van het bod.

Over IBA

Met meer dan 1500 werknemers in 49 eenheden in 12 landen op 3 continenten, is IBA (www.iba-worldwide.com) s werelds onbetwiste nummer één, zowel op haar industriële markten (Sterilisatie & Ionisatie) als op haar medische markten (Gevorderde Radiotherapie, Radio-isotopen & Brachytherapie).

Door de voortdurende uitbreiding van haar unieke ervaring in de deeltjesversnellende technologie, de gevorderde fysica en scheikunde, blijft IBA wereldwijd haar taak vervullen om hoogstaande, innovatieve oplossingen aan te bieden ten voordele van de gezondheid en het welzijn van de mens.

Deze aankondiging en de hierin vervatte informatie zijn niet bestemd voor verdeling in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan. Het is geen aanbod van aandelen voor verkoop in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan.

De aandelen onder de voorgestelde onderhandse plaatsing zijn en zullen niet worden geregistreerd overeenkomstig de Amerikaanse Securities Act van 1933 en mogen bijgevolg niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten aan, ten voordele van, of voor rekening van V.S. burgers (zoals dit is bepaald in de Regulation S (regulering S) onder de Amerikaanse Securities Act van 1933 zoals deze werd geamendeerd) zonder registratie of vrijstelling van registratie. Er zal dus geen openbare aanbieding van de aandelen in de Verenigde Staten plaatsvinden.

Bron: IBA
Provider: Euronext Brussels