PLAYSTATION

PS one leveringen hervatten

PERSBERICHT

PS one leveringen hervatten

Londen, 3 december 2001

Sony Computer Entertainment Europe Limited (SCEE) bevestigde vandaag dat leveringen van de 'PS one' video spelcomputers vanuit het centrale transitmagazijn in Nederland naar de EU tijdelijk zijn stopgezet. Oorzaak is de vaststelling door de Nederlandse douane en de Inspectie Milieuhygiëne dat bepaalde randapparatuur, die behoort bij de 'PS one' spelcomputer en die wordt geleverd door onafhankelijke leveranciers, een hoeveelheid cadmium bevatten die ligt boven het maximum vastgesteld door de Nederlandse wetgeving.

Een aankondiging door de Nederlandse overheid bevestigt dat de aanwezigheid van cadmium, zoals vastgesteld in de randapparatuur, voor de gebruiker geen gezondheidsrisico's met zich brengt. De Nederlandse wetgeving beperkt het gebruik van cadmium als stabilisator of kleurstof in plastics om lange termijn effecten op het milieu door incorrecte verwijdering van de plastics na gebruik te voorkomen.

Hoewel SCEE voorbehoud maakt omtrent de interpretatie van de regelgeving door de Nederlandse overheid hebben zij gekozen voor een praktische aanpak. SCEE bereidt zich voor om, zodra de vervanging van de randapparatuur door de leveranciers van plastic onderdelen en fabrikanten van componenten kan worden verzekerd, rond midden december beperkte leveringen van 'PS one' spelcomputers te hervatten. Voor een normale bevoorrading wordt zo spoedig mogelijk gezorgd.

16)'Playstation 2' is niet getroffen door de actie van de Nederlandse overheid.


03 dec 01 18:37