Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Compaq kiest voor ICEshop om resellers een compleet voorraadoverzicht bij alle Compaq-distributeurs te bieden

Utrecht - 4 december 2001. In opdracht van Compaq heeft ICEshop een tool ontwikkeld, waarmee Compaq business partners voortaan in staat zijn om op ieder moment via één site (CompaqConnect) inzicht te krijgen in de laatste voorraadposities van Compaq-producten bij distributeurs (zie http://www.iceshop.nl/iceshop/cpq01.gif). Een business partner die inlogt via CompaqConnect - het afgeschermde extranet van Compaq voor haar business partners - kan per product zien wat de voorraden zijn bij de Compaq-distributeurs. Hierdoor kunnen business partners hun klanten een volledig beeld geven van welke Compaq-producten binnen 48 uur leverbaar zijn. Door de tool wordt tevens voorkomen dat een business partner eerst een (telefonisch) rondje onder hun vaste distributeurs maken. Dit levert een bijdrage aan de efficiëntie van het indirecte kanaal. Indien een business partner wil bestellen kan hij rechtstreeks doorlinken naar de bestelsite van de betreffende distributeur.

'Compaq informeert haar business partners onder andere door middel van het medium Compaq Connect. Met de invoering van deze tool beschikt onze business partner altijd over de meest recente informatie met betrekking tot de voorraden van onze producten bij onze distributeurs. Met deze informatie zijn onze business partners in staat om sneller en efficiënter de juiste producten aan klanten aan te bieden', aldus Ronald Knoop, Directeur Marketing van Compaq in Nederland. De real-time koppelingen die ICEshop standaard beschikbaar heeft naar ICT-distributeurs heeft de ontwikkelingstijd verkort en maakt het ICEshop-platform geschikt voor kosteneffectieve internet-EDI-oplossingen, zoals de Compaq tool.

Over ICEshop BV
ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van haar internet-EDI en shop hosting-dienst. De focus van ICEshop lag in 1999 en 2000 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 60 installaties in de IT- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als Compaq, Toshiba, TechData, Ingram Micro, Pluz, Despec en Copaco (zie http://www.iceshop.nl). In 2001 ligt de focus op diversificatie naar andere branches.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- ICEshop BV, Bert van Gerwen, tel. 06-28 65 32 06, email: bert@iceshop.nl
- http://www.iceshop.nl/iceshop/cpq01.gif