Partij van de Arbeid

Den Haag, 29 november 2001

PvdA organiseert de week 'Tegen de verrommeling van natuur en milieu'

01- Pronk bezoekt Nijmegen, Arnhem en Wageningen

Van 3 tot en met 7 december organiseert de Partij van de Arbeid de themaweek 'tegen de verrommeling van natuur en milieu'. Jan Pronk, Ad Melkert, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en tal van andere PvdA-vertegenwoordigers nemen deel aan werkbezoeken in het kader van deze week.

De Partij van de Arbeid organiseert deze themaweek, omdat verdere verrommeling van het landschap en de natuur moet worden tegengegaan.

Zij stelt in haar programma de zorg voor natuur en milieu voorop. Een duurzame economische ontwikkeling is van groot belang voor de kwaliteit van de samenleving. Het is tevens een kwestie van solidariteit tussen generaties. Onze kinderen en kleinkinderen dreigen te worden opgezadeld met een ecologische schuld. Ook die schuld zullen we de komende jaren moeten aflossen.

De afgelopen jaren is een aantal succesvolle stappen gezet waardoor het weer beter met het milieu gaat, maar we moeten natuurlijk blijven zoeken naar nieuwe manieren en toepassingen om het milieu en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren. Er is veel gedaan, er is nog veel te doen.

De werkbezoeken

Op maandag 3 december bezoeken Jan Pronk, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en de PvdA Tweede-Kamerleden Saskia Noorman-den Uyl, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en Arie Kuijper de plaatsen Nijmegen, Arnhem en Wageningen.

Het bezoek begint om 11.00 uur in de Limos Kazerne, Gelderselaan 1 in Nijmegen. Op deze locatie wordt gewerkt aan een groot nieuwbouwproject. De PvdA-ers krijgen hier een rondleiding van wethouder Paul Depla en gaan in gesprek met bewonersgroepen.

Om 12.00 uur gaan Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem naar aanleiding van hun onlangs gepresenteerde nota 'Open land, Groene steden' in gesprek met studenten van de Katholieke Universiteit Nijmegen, Thomas van Aquinostraat 1-3, over de toekomst van de ruimtelijke ordening in Nederland.

Jan Pronk, Saskia Noorman-den Uyl en Arie Kuijper zullen op hetzelfde moment informatie krijgen over het groene wonen in de stad krijgen tijdens een rondleiding die voert door het Kronenburgerpark en langs de woningbouwlocaties 'Kop van Weurt' en 'Waalfront West'. Om 13.45 uur sluiten Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem zich weer aan bij het gezelschap voor een lunch in de Goffertboerderij,

Goffertweg 17. Het bezoek aan Nijmegen wordt om 14.30 uur afgesloten.

Om 15.00 uur arriveert de delegatie in Arnhem bij Kazerne Groot Heidekamp, Clement van Maasdijklaan 5. Hier zal onder andere ter voorbereiding op het Algemeen Overleg op 6 december in de Tweede-Kamer met wethouder Henry Lenferink en vertegenwoordigers van de kazerne worden gesproken over de nieuwe bestemming van voormalige militaire terreinen.

Tussen 16.30 en 17.30 uur bezoeken de PvdA-ers de Moskee Türkiyem, Maaslaan 7. Hier gaan zij in gesprek met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Arnhem. Daarna vetrekken Jan Pronk, Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem naar Wageningen, waar Depla en Dijsselbloem van 18.15 tot 19.15 uur in gesprek gaan met Wageningse studenten over de nota 'Open land, Groene steden'. Dit gesprek vindt plaats in Hotel de Wereld, 5 05-plein 1.

Om 19.30 uur neemt Jan Pronk ter afsluiting van het bezoek deel aan een publieksgesprek met studenten over het thema' Van Kyoto naar Johannesburg'.

Deze avond wordt in samenwerking met studentenvereniging Stichting Otherwise georganiseerd en vindt plaats in de grote collegezaal, scheikundegebouw van de Universiteit Wageningen, Dreijenplein 1. Jan Pronk zal een inleiding verzorgen over internationaal klimaatbeheer. Het programma wordt om 21.00 uur afgesloten.

Voor meer informatie 03-ije Laffeber, 070-3183691



Partij van de Arbeid