Politiebericht Friesland: Friesland 3-12-2001
Politieberichten van 3/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Kootstertille: dodelijke aanrijding
Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding op de Hege Dyk te Kootstertille betrof Auke Joop de Jong, oud 20 jaar, uit Drogeham. Zie ook de politieberichten van 2/12 (09.00 uur) t/m 3/12 (07.00 uur).

Heerenveen: inbraak auto
Maandag tussen 02.00 en 05.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het erf van een woning aan de Antillenstraat. Het rechter voorportierraam werd vernield. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Zaterdag omstreeks 15.25 uur werd op de Schrans een 29-jarige inwoner van Heerenveen zonder aanleiding mishandeld door een 33-jarige inwoner van Oosterwolde. Het slachtoffer liep over de Schrans toen hij plotseling werd aangevallen door de verdachte. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en liep een bloedende hoofdwond op. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het MCL-Zuid. Op aanwijzingen van getuigen kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte maakte een zeer verwarde indruk en kon geen reden geven voor de mishandeling. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: tasjesroof
Zondag omstreeks 20.45 uur liep een 80-jarige inwoonster van Leeuwarden over het Herenwaltje. Een achter opkomende fietser rukte haar de handtas uit de handen en fietste vervolgens weg in de richting van de St. Jacobstraat. Een vriendin liep nog achter de verdachte aan en zag dat hij de St.Jacobstraat overstak in de richting van de Grote Hoogstraat, waarna zij de verdachte uit het oog verloor. In de tas zat een rijbewijs, een kentekenbewijs en een bankpasje. De vrouw, die niet gewond raakte, kwam samen met haar vriendin hevig ontdaan aan het bureau en heeft aangifte gedaan. Van de verdachte is geen signalement bekend.

Witmarsum: snelheid
Zondag omstreeks 16.00 uur werd op de Rijksweg A7 onder Witmarsum een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Heerhugowaard, reed met een snelheid van 195 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wolvega: inbraak horecagelegenheid
Maandag tussen 01.00 en 10.00 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Oppers. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. In het pand werden twee gokkasten opengebroken en het geld werd weggenomen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272