Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

maandagmiddag 3-12 2001
16:23 maandag 3 december 2001

Martin Panman
0651611628

Inbraak bedrijf

BEILEN. Bij een bedrijf aan de Hanekampen is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Door een deur te verbreken konden de inbrekers binnen komen. Het hele pand werd doorzocht. Drie autoradios werden o.a. gestolen en een motor, merk Honda CBR 600F, kleur blauw/wit. De motor heeft schade aan de kuip. De eigenaar van het bedrijf deed aangifte.

Schennispleger gepakt

EMMEN. Vanmorgen kreeg de politie van Emmen een melding dat er een schennispleger stond op het fietspad van de Kerspellaan. Een politiesurveillance ging onmiddellijk ter plaatse en door getuigen werd een man aangewezen, die de schennis gepleegd had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 29 jarige Emmenaar. De man zit nog vast.

Tasjesroof in Assen

ASSEN Gisteravond rond 19.00 uur zijn twee meldingen binnengekomen van tasjesroof.
Het eerste voorval vond plaats op de Kruisstraat waar een 55 jarige vrouw uit Assen, ter voet, van achter ingehaald werd door twee fietsende jongemannen van vermoedelijk een jaar of 18. Plotseling trekt de linker van de twee aan haar handtas en probeert deze los te rukken, hierbij valt de vrouw uiteindelijk op haar handen knieën waarna ze de tas loslaat. In de tas zat een kerkboek en een klein geldbedrag. De verdachte jongens hebben zwart haar en donkere kleding en zwarte fietsen.
Het tweede voorval vond plaats op de Stationsstraat. Hier is gisteren een 72 jarige vrouw uit Assen beroofd van haar handtas, zij werd eveneens van achteren benaderd door twee fietsende mannen. Een van de jongens greep haar handtas waardoor het hengsel brak. In de tas zat o.a. een pinpas. De politie houdt er rekening mee dat er verband bestaat tussen beide gevallen.

Auto neemt zwemles

ASSEN Vanmorgen vroeg tegen 8.00 uur is aan de havenkade een auto in het water gerold. In de auto zaten geen inzittenden. Later verklaarde een 38 jarige vrouw dat ze had vergeten de auto op de handrem te zetten. De Auto is weer op het droge geholpen door een berger in samenwerking met duikers van de brandweer.

Inbraak in kinderdagverblijf

MEPPEL Maandag morgen kwam de melding binnen dat er was ingebroken in het kinderdagverblijf De Pelikaan aan de Pelikaanstraat in Meppel. Er is een bedrag aan geld en een pinpas + code gestolen. Later bleek een fors bedrag van de rekening te zijn gepind


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe