Politiebericht Venlo 3-12-2001
Mediaberichten 3 december (laatste berichten)

Roermond autobrand

ROERMOND De auto van een 54-jarige man uit Bergen is zondagavond door brand zwaar beschadigd. De politie houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken. De brand is rond halftwaalf ontdekt en door de brandweer geblust. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Venlo inbraak café

VENLO Bij een inbraak in een café aan de Lomstraat is voor enkele tienduizenden guldens schade veroorzaakt. Na sluitingstijd in de nacht van zondag op maandag hebben de daders kans gezien het café binnen te komen en daar zijn de kassa, de gokautomaten en een kluis opengebroken. Elders in het pand zijn een kluis met geld en enkele telefoons gestolen. Namens de eigenaar is aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart.

Helden mislukte ramkraak

HELDEN Door een deugdelijke beveiliging is een winkel aan het Mariaplein niet ingebroken. Hoewel de daders rond vijf uur s nachts met grof geweld probeerden de ruiten van de winkel open te breken en dat zelfs met een auto werd geprobeerd, konden zij de winkel niet binnen komen. Er is dan ook niks gestolen maar wel fikse schade aangericht.

Venray bedrijfsdiefstal, dader aangehouden

VENRAY De bedrijfsbeveiliging van een bedrijf aan de Energieweg zag op de vroege maandagmorgen dat een 24-jarige medewerker van het bedrijf uit Venray een oplader wegnam, daarmee naar buiten liep en het apparaat onder zijn auto verstopte. Hierop is de man door de beveiligingsdienst aangehouden en aan de politie overgedragen. De waarde van de oplader is zon honderdvijftig gulden. De man is door de politie verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van fl. 750,00. Als hij die niet betaald moet de man op 25 februari voor de rechter verschijnen. Door het bedrijf is de verdachte op staande voet ontslagen.

Blerick diefstal rioolbuizen

BLERICK Vanaf een bedrijfsterrein aan de Hudsonweg zijn het afgelopen weekend 100 rioolbuizen gestolen. De diefstal is maandagmorgen ontdekt. Omdat de buizen per stuk 5 meter lang zijn en 16 en 20 cm in doorsnee, zal er bij de diefstal gebruikt zijn gemaakt van een vrachtauto. De waarde van de buizen is niet bekend.

Meerlo valpartij door modder

MEERLO Een 17-jarige bromfietsster uit Blitterswijck heeft zich bezeerd en haar bromfiets beschadigd toen zij maandagmorgen uitgleed op de modder op het fietspad langs het Moleneind. De politie stelde een onderzoekje in naar de veroorzaker omdat het fietspad over enkele meters fors besmeurd was met modder. Ondertussen liet de provincie (de wegbeheerder) het fietspad schoonmaken. De politie kwam uit bij een landbouwer in Oirlo die afgelopen vrijdag kool had geoogst en daarbij het fietspad had besmeurd. Hij zal de rekening van het schoonmaken en van de schade aan de bromfiets moeten betalen.

Venlo - 308 Straatmaatverbalen

VENLO - De afgelopen week hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 308 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met foutief parkeren, namelijk 158 waarvan er 98 door de gemeente zijn opgemaakt.

De andere verbalen werden uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets (39), het niet dragen van een helm (15), het rijden in strijd met een gesloten verklaring (12), het rijden door rood licht (9), het rijden op een opgevoerde brommer (6), wildplassen (4), het niet hebben van een bromfietscertificaat (4), bromfietsen in voetgangersgebied (2) en verschillende andere overtredingen (59).

Weert - Beroving van handtas

WEERT - Op de Nieuwe Markt is zondagavond een 78-jarige vrouw uit Weert beroofd van haar handtas. Ze liep rond 18.30 uur samen met een 80-jarige vrouw over de Nieuwe Markt. Vervolgens werd ze van achteren door een fietser benaderd die haar handtas uit de hand rukte. De dader vluchtte via de Van Berlostraat in de richting van de Wilhelminasingel. Bij de beroving is onder andere een handtas met daarin een portemonnee, een bankpas en enkele tientallen guldens buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij worden gevraagd te bellen met de politie in Weert via het telefoonnummer 0900-8844.

Kelpen-Oler - 25 bekeuringen bij snelheidscontrole

KELPEN-OLER - Bij een snelheidscontrole op de Grathemmerweg heeft de politie zondagmiddag 25 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid van de 100 gecontroleerde voertuigen bedroeg 77 kilometer per uur.

WEERT - 16 bekeuringen bij verlichtingscontrole

WEERT - Bij een verlichtingscontrole op de Roermondseweg heeft de politie maandagmorgen in totaal 16 bekeuringen uitgedeeld. 12 fietsers zijn bekeurd omdat ze geen gebruik maakten van de fietsverlichting. De andere bekeuringen zijn opgemaakt voor het ten onrechte voeren van de mistverlichting (3) en één automobilist is bekeurd voor een kapotte koplamp.