Politiebericht Eindhoven e.o. 3-12-2001
2ePersberichtmaandag3december2001

Politieberichten

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 9.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Genoenhuisweg -Eindhovenseweg een 16-jarige bromfietser uit Geldrop gewond. Hij reed daar over het fietspad van de Eindhovenseweg richting Geldrop. Een 42-jarige automobilist uit Sterksel reed daar komende vanaf de Genoenhuisweg genoemde kruising op. Hij kreeg daarbij niet de vrije doorgang van de bromfietser, die tegen de auto botste. De bromfietser liep daarbij diverse kneuzingen op.

Geldrop: Kettingbotsing op de A67
Maandagmiddag rond 12.00 uur raakten twee vrachtwagenchauffeurs gewond bij een kettingbotsing op de A67 onder Geldrop. Verkeer op de rechterrijstrook Venlo Eindhoven moest voor een file remmen. Een bestuurder van een vrachtauto uit Estland(37) zag niet dat er geremd werd en reed met volle snelheid tegen de achterkant van een Belgische vracht-auto. Die vrachtauto schaarde en raakte een Nederlandse personenauto. De bestuurder, een 66-jarige man uit Asten, zag in zijn spiegel de vrachtauto komen en week nog uit naar de linkerrijstrook. De Belgische vrachtauto raakte de personenauto nog aan de achterkant. De vrachtauto uit Estland schoot door en kwam via de vluchtstrook tegen een vrachtauto uit Italië die in de file stilstond. De chauffeur van de Estlandse vrachtauto werd met ernstig letsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht. De Belgische chauffeur(Antwerpen-28 jaar oud) die licht letsel opliep is naar datzelfde ziekenhuis gebracht en kon na behandeling naar huis. De andere bestuurders raakten niet gewond. Het verkeer werd in eerste instantie omgeleid van-af de afrit Geldrop. Later heeft Rijkswaterstaat een uitgebreide omleiding verzorgd. De ber-gingswerkzaamheden hebben tot ongeveer 16.00 uur geduurd. Het verkeer kwam rond die tijd weer langzaam op gang.

Gemert: Verdachte bekend meerdere feiten
Donderdag 20 september jl. trof een politiepatrouille in het bosgebied van de Stippelberg te Mortel een gestolen Opel Kadett aan. Bij de auto bevond zich een bekende 21-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats. Hij wist te ontkomen. Korte tijd daarna werd te Gemert een Opel Kadett gestolen. De 21-jarige man werd van deze diefstal verdacht. Uit een intensief onderzoek bleek hij zich regelmatig te verplaatsen in gestolen autos tussen Gemert, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Uden. Op 21 november jl trof de politie in Veghel de verdachte slapend in een te Elsendorp gestolen auto aan. In de auto lagen diverse goederen afkomstig van diefstal. De verdachte is ingesloten en voorgeleid aan de officier van justitie in den Bosch. Vervolgens is hij in gevangenhouding gesteld. De verdachte heeft inmiddels 60 misdrijven bekend waarvan 26 autodiefstallen, 21 auto-inbraken, tanken zonder betalen, winkeldiefstallen en het veroorzaken van een verkeersongeval te Tilburg, waarbij hij de plaats van aanrijding verliet zonder zijn identiteit bekent te maken. De meeste feiten pleegde hij in de gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek. Hij kwam tot zijn daad nadat hij op 17 augustus jl. uit detentie werd ontslagen en op straat kwam te staan. De man had geen werk, geen uitkering en geen onderdak. Verdachte pleegde de feiten om in zijn dagelijks levensonderhoud en drugs te voorzien.

Lieshout: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 13.35 uur raakte bij een aanrijding op de Provincialeweg een 51-jarige automobiliste uit Waalre gewond. Zij reed daar richting Lieshout. Door onbekende oorzaak raakte zij van de weg, kwam in de berm terecht en botste tegen twee bomen. Zij klaagde over pijn aan de nek en ogen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekzieken-huis.

Best: Diefstal gsm
Zondagavond rond 21.00 uur is van een 22-jarige fietser uit Best zijn gsm gestolen. Hij fietste over de Willem de Zwijgerweg richting Koningin Julianaweg. Hij was met zijn gsm aan het bellen. Plotseling griste de duopassagier van een hem voorbijrijdende bromfietser de gsm uit zijn hand. Direct daarop reden zij snel weg richting Koningin Julianalaan. De Bestenaar kwam ten val.