Gemeente Goes

Persbericht

Première videofilm 'Veilig naar school in Goes'

Op dinsdag 4 december om 16.00 uur is de première van de videofilm 'Veilig naar school in Goes'. Leerlingen van het Groen College Goes en het Goese Lyceum die aan de film hebben meegewerkt hebben de primeur, want zij krijgen de film het eerst te zien. Ook de leerkrachten van de Goese basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs die straks met de film aan de slag gaan, zijn voor de première uitgenodigd. Wethouder Linssen overhandigt tijdens deze gebeurtenis het eerste exemplaar aan een vertegenwoordiger van het Groen College Goes.

De videofilm 'Veilig naar school in Goes' is bestemd voor groep 8 van de basisschool of de brugklas van het voortgezet onderwijs en gaat over het rijgedrag en de knelpunten op de eigen school-thuisroute. De film is een vervolg op het reeds bestaande videoproject 'Schoolroutes' dat in 1997 speciaal voor de gemeente Goes is ontwikkeld. Dit videoproject was toe aan vernieuwing, omdat een aantal verkeerssituaties inmiddels verouderd is en er sprake is van nieuwe verkeersregels, zoals 'Voorrang fietsers van rechts'.

De raamvertelling, waarbij de samenstellers de nadruk leggen op 'defensief verkeersgedrag', is nieuw. Een aantal Goese opnamen is ongewijzigd gebleven, omdat deze verkeerssituaties nog steeds actueel zijn. Nieuw zijn bijvoorbeeld de spoorwegovergang bij Kloetinge (Buijs Ballotstraat/Patijnweg), omdat tijdens het praktisch verkeersexamen bleek dat, zowel leerlingen, leerkrachten als ouders moeite hebben met deze verkeerssituatie. Ook nieuw zijn de fragmenten die laten zien dat spelletjes op de fiets niet altijd goed aflopen.

Alle Goese basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs krijgen binnenkort een exemplaar van deze videofilm toegestuurd samen met een docentenhandleiding en lesbrieven voor de leerlingen. De plaats van handeling is het Groen College Goes, Stationspark 39 te Goes.