Politiebericht Eindhoven e.o. 4-12-2001

1e Persbericht 4 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal bestelauto
Maandag tussen 0.00 uur en 16.00 uur is vanaf de Sterkerstraat een bestelbus, merk Mercedes Benz, type 903, kleur wit, voorzien van het kenteken 10-VV-BL, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na auto-inbraak
Op de Luipaardstraat is maandagavond om 18.40 uur een 31-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man was op 10 november door de eigenaar van een personenauto betrapt toen hij inbrak in diens auto. Hij kon toen ontkomen, maar hij zag hem nu terug. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhoudingen na fietsendiefstal
Maandagavond om 21.10 uur zijn op het Edisonplein twee inwoners van Eindhoven van respectievelijk 16 en 18 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van fietsendiefstal en het in bezit hebben van drugs. De politie kreeg omstreeks 20.50 uur het verzoek om naar de Boschdijk te komen omdat een benadeelde daar, voor een café, zijn kort geleden gestolen fiets zag staan. Nadat de politie een kort onderzoek had ingesteld konden de verdachten in de buurt worden aangehouden. De broer van een van de verdachten was het niet eens met de aanhouding en sloeg een politieagente tweemaal met gebalde vuist in het gezicht waarna hij wegrende en kon ontkomen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau waar bleek dat een van hen in het bezit was van een zakje wiet. De agente had een bloedende wond in het gezicht. Zij moest de wond laten hechten in het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief
Maandagmorgen om 07.35 uur is in een woning aan de Hamakerstraat een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht op maandagavond 26 november op de Pieter Pauluslaan een fiets te hebben weggenomen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van woninginbraak aangehouden Op de Marktstraat is maandagmiddag om 15.30 uur een 35-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht, in de nacht van zaterdag 15 september en 16 september te hebben ingebroken in een woning aan de 2e Haagstraat. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding Een 36-jarige automobilist uit Eindhoven heeft dinsdagmorgen om 6.20 uur zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een snelheid van 120 km/u over de Europaweg. Er geldt op deze weg een maximumsnelheid van 50 km/u.

Best: Auto in sloot, bestuurder dronken
Een 43-jarige man uit Den Dungen is dinsdag om 5.00 uur met zijn auto in de sloot naast de A2 beland. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Son: Verdachte diefstal aangehouden
Maandag is in Son een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij vorige week woensdag bij het bedrijf waar hij werkt enkele dozen met tabaksartikelen heeft gestolen. De verdachte werkt bij het bedrijf, dat op Ekkersrijt is gevestigd. Hij vervoert goederen naar de klanten. De man is voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Aanhoudingen na mishandeling
Maandag zijn in Deurne twee mannen uit die plaats van 18 en 19 jaar oud en een 19-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij op 17 november in de Molenstraat een 30-jarige man uit Deurne hebben mishandeld.

Nuenen / Geldrop: Snelheidscontroles


- Maandag tussen 15.00 en 18.00 uur is op de Europalaan in Nuenen op snelheid gecontroleerd. Van de 2750 passanten reden er 83 te hard. Er is geen hoogste snelheid gecontroleerd. De maximumsnelheid is 80 km/u.


- Tussen 19.40 en 21.20 uur stond de radarapparatuur op de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop. Van de 569 passanten reden 87 te hard. Ook hier werd de hoogste snelheid niet gemeten. De maximumsnelheid is hier 50 km/u.

Bladel: Diefstal uit vrachtauto
Uit een vrachtauto, die geparkeerd stond op parkeerplaats De Vroent langs de A67 zijn in de nacht van maandag op dinsdag zestien Play Station computerspellen gestolen. Het zeil van de vrachtauto is kapotgesneden. De Zweedse chauffeur lag in de trekker te slapen.