Gemeente Enschede

F 30.000 extra voor verbetering leefbaarheid Twekkelerveld

Enschede, 4 december 2001
Enkele weken geleden zijn in de wijk Twekkelerveld opnieuw huis-aan-huis stembiljetten verspreid. In deze mailing bevinden zich 3 Twexx-biljetten die respectievelijk een waarde vertegenwoordigen van vijf, drie en twee gulden. Inwoners konden de Twexx-biljetten tot woensdag 28 november inleveren waarbij zij de keuze hadden uit drie projecten.

Deze projecten zijn:

1. Digitale wijkraad
Voor de wijkraad Twekkelerveld wordt een website ontwikkeld waarop alle belangrijke informatie voor de wijk staat vermeld.
2. Twexx biljarttoernooi
Een jaarlijks terugkerend toernooi op verschillende locaties in de wijk. Het toernooi is speciaal bedoeld voor volwassenen uit de wijk.

3. Sport-/speelveld
Met behulp van een sportbuurtwerker jongeren stimuleren in het actief beoefenen van verschillende sporten. Ontwikkeling van sport-/speelplaatsen is daarvoor onontbeerlijk.

Er is voor de drie projecten maximaal f 30.000,-- (13.135,--) te verdelen. Het gaat om een bedrag waarmee het project van start kan gaan.

Extra straatprijs van f 5.000,--
Er is f 5.000,-- ( 2269,--) extra beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt toegekend aan de bewoners van de straat die het snelst 50% inzendingen hebben gestuurd. De bewoners van deze straat mogen zelf beslissen waaraan het bedrag in hun straat wordt uitgegeven, zolang het maar te maken heeft met de leefbaarheid van de straat. De bewoners van 24 verschillende straten hebben gereageerd. Alle projecten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk Twekkelerveld. In 2001 is hiermee begonnen. Er zijn, in overleg met de inwoners, al 17 projecten in gang gezet.

De uitslagen worden, in aanwezigheid van bewoners, bekend gemaakt op donderdag 6 december door wethouder Marco Swart om 17.00 uur in buurthuis De Sloep, G.J. van Heekstraat 408.
U bent hierbij van harte welkom.