Politiebericht Eindhoven e.o. 4-12-2001
4ePersberichtdinsdag4december2001

Politieberichten

Eindhoven: Onbekende man dreigt met een mes
Dinsdagmiddag rond 13.30 uur is op het Stadhuisplein een 29-jarige man uit Eindhoven be-dreigd. Hij liep daar met zijn vriendin richting Begijnenhof. Een onbekende man sprak hem aan en vroeg wat hij moest. Direct daarop pakte die man een mes uit zijn zak en zwaaide daarmee in de richting van de Eindhovenaar. De Eindhovenaar en zijn vriendin zochten een goed heenkomen in een telefooncel. De onbekende man kwam naar hen toegelopen en zwaaide wederom met het mes in zijn hand in de richting van de Eindhovenaar. Hierop verlieten zij de telefooncel en liepen hard weg. De dader was een man van 23 25 jaar oud. Lengte 1.60
1.65 meter. Hij had zwart krulletjes haar en droeg een donkerkleurige jas met op de bovenarmen twee lichtere banden.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Dinsdagmorgen om 11.10 uur is op de Grote Berg een 42-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De gewaarschuwde politie trof hem daar schreeuwend en tie-rend aan. Op vordering zich te verwijderen, ging de man op de grond liggen en weigerde te gaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Maarheeze: Inbraak in een bedrijf
Dinsdagmorgen rond 6.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Smits van Oyenlaan. Een getuige zag dat inzittenden van een personenauto een ruit van de toegangsdeur vernielden. Kort daarna reed de auto weg richting Stationstraat. Een computer beeldscherm is uit het pand weggenomen. Uit onderzoek bleek de auto in Helmond gestolen te zijn.

Deurne: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Dinsdagmiddag om 12.55 uur is op de Stationsstraat een 16-jarig meisje uit Deurne aange-houden. Zij nam daar uit een winkel goederen ter waarde van fl. 27,45 weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Dinsdagmorgen tussen 0.45 en 8.00 uur is ingebroken in een woning aan de Koekelberg. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn enkele pasjes en geld ge-stolen.

Budel Dorplein: Verdachte mishandeling aangehouden Dinsdagmiddag om 15.30 uur is op de Hoofdstraat een 41-jarige man uit Budel Dorplein aangehouden. Hij had daar een medebewoner geslagen en een kopstoot gegeven. De twee hadden onenigheid met elkaar. Beiden raakten gewond aan hoofd en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Verlichtingscontrole
Tijdens een verlichtingscontrole op de Stationsstraat zijn 4 fietsers bekeurd. Zij reden zonder licht.

Son: Diefstal auto
Dinsdagmiddag rond 13.45 uur is vanaf de Dommelstraat een rode personenauto, Opel Astra Wagon kenteken LP-XG-32 gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 16.30 en 18.05 uur is op de Sterrenlaan een snelheidscontrole gehouden. 1632 voertuigen zijn gecontroleerd. 60 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Dinsdagavond tussen 18.15 en 19.10 uur is op de Pastorielaan is een snelheidscontrole gehouden. Van de 247 gecontroleerde voertuigen reden er 15 sneller dan 50 km/u. Zij kre-gen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.