Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Gestolen auto snel terug

HOUTEN- Op dinsdagochtend werden twee mannen van 30 en 32 jaar aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Surveillerende agenten zagen een auto omstreeks half twee slingerend rijden over het Weerwolfseind en wilden de bestuurder controleren. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder gas en probeerde te ontkomen aan de politie. Een korte achtervolging volgde waarbij snelheden werd gehaald van 130 kilometer per uur. Op de kruising Utrechtseweg- Rondweg vloog de auto uit de bocht en belande in een greppel. De 32-jarige bestuurder uit Houten kon worden aanhouden.

Zijn passagier wist echter op dat moment te ontkomen. Een grote zoektocht werd ingesteld in de omgeving van de Gaarden. Korte tijd later kon de 30-jarige passagier zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de auto van diefstal afkomstig was en was gestolen vanaf de Weerwolfseind.

Auto in brand

NIEUWEGEIN- Op maandagavond ontstond er brand in een auto op de Rijksweg A2. Een 32-jarige automobilist uit Hilversum reed over de A2 toen er brand in zijn auto ontstond. Hij zette zijn auto vervolgens direct aan de kant en stapte uit. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Deze kon echter niet voorkomen dat de auto ernstige brandschade opliep. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak geweest van de brand

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN- Op maandagmiddag werd er in het middaguur verkeerstoezicht gehouden op de oversteekplaats aan de Tuinensingel. Een vrouw (gegevens.onbekend.) reed met twee kinderen op de fiets en negeerden bij de tramovergang het rode verkeerslicht en fietste onder de spoorbomen door die naar beneden kwamen. De vrouw kreeg een bekeuring voor gevaarlijke gedrag.