Ingezonden persbericht


Strawberries ontwikkelt shop voor Hunkemöller

04/12/01

www.hunkemoller.nl

Nadat Strawberries in september de marketingsite van Hunkemöller opleverde, is het nu de beurt aan de online shop voor de marktleider op het gebied van de damesondermode-retail in de Benelux. Een belangrijke reden voor het implementeren van een winkelgedeelte is de uitslag van een online poll op de marketingsite geweest. Een grote meerderheid van de bezoekers gaf hierbij te kennen dat ze graag in de mogelijkheid zouden worden gesteld om via de site ondermode te bestellen. In eerste instantie richt de shop zich op de Nederlandse markt. Hunkemöller verwacht met de online shop haar doelgroep te vergroten en richt zich naast de gebruikelijke doelgroep van vrouwen tussen de 14 en 89 jaar ook op mannelijke kopers. Op dit moment kunnen er zo'n 120 producten uit het winkelassortiment online worden besteld. Dit aantal zal in de toekomst worden uitgebreid.

De potentiele internetklant wordt via het televisieprogramma Wannahaves-TV, de portal van MSN, de Airmiles-site en via de off line communicatie (tassen, folders etc) van Hunkemöller attent gemaakt op de online shop.

De shop is ontwikkeld in Microsoft Commerce Server 2000 en wordt gehost op het Vendex KBB platform bij de KPN in Groningen. Naast gebruikelijke creditcardbetalingen is het vanaf 1 december ook mogelijk om met acceptgiro te betalen. Strawberries werkten in dit traject onder andere samen met Magnus MC (logistiek), FHV/ BBDO (offline communicatie), Vendex KBB ITS (technische ondersteuning), KPN E-commerce (hosting) en Bibit (online betalingen).

Algemene informatie:
Strawberries is een Amsterdams internetbureau met 20 medewerkers en een uitgesproken no-nonsense mentaliteit. Strawberries wil helder communiceren omtrent nieuwe media en is als technologische frontrunner voortdurend bezig de mogelijkheden daarvan te verkennen. Als full service bureau bestaat Strawberries uit verschillende units met elk een onderscheiden specialisme: design, concept, development, formats, strategie, streaming, hosting en onderhoud. Andere klanten van Strawberries zijn o.a. Microsoft, Filmfocus, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Vitamust.

Grafisch materiaal:
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met: Claudia van Deudekom of Victor Terpstra
Rokin 60
1012 KV Amsterdam
020-5315151
claudia@strawberries.nl
victor@strawberries.nl
www.strawberries.nl