Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC Software biedt beheerondersteuning voor
SAP® Data Archiving-oplossingen

Kostenbesparing door voldoen aan Service Level Agreements

AMSTERDAM -- 4 december 2001 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, introduceert een nieuwe beheeroplossing ter ondersteuning van SAP® data archiving-oplossingen. In samenwerking met het SAP data archiving-team heeft BMC Software de ondersteuning toegevoegd aan haar bedrijfsgeïntegreerde planningsoplossing CONTROL-M®. SAP-klanten kunnen met behulp van CONTROL-M hun archiveringssessies beheren, plannen en monitoren, voor een vloeiend en automatisch verloop van de bedrijfsprocessen. Door de nieuwe planningsfuncties die CONTROL-M biedt, beschikken klanten over een oplossing die hen helpt bij het voldoen aan hun Service Level Agreements (SLAs), dankzij gegarandeerde bedrijfsbeschikbaarheid. BMC Software's CONTROL-M-oplossing maakt de hoogste service levels mogelijk door het beheer van alle batchverwerking van de gehele onderneming samen te voegen in één bedrijfsomgeving. Met CONTROL-M kunnen processen buiten het bereik van de SAP-oplossingen automatisch worden opgestart, gemonitord en geïntegreerd met de processen in de SAP-oplossingsomgeving. "Uit een onderzoek naar de behoeften bij klanten bleek dat er veel waarde wordt gehecht aan de extra beheermogelijkheden voor data-archivering", vertelt Ronald de Jonge, Managing Director bij BMC Software. "BMC heeft hiervoor een oplossing gecreëerd die klanten de mogelijkheid biedt maximale resultaten te behalen op dit gebied. De ontwikkelde oplossing helpt klanten bij het optimaliseren van hun systeemprestaties."
Met CONTROL-M kunnen klanten data-archiveringssessies integreren met andere applicaties en SAP-bedrijfsprocessen die worden beheerd door CONTROL-M. Met behulp van CONTROL-M is een vloeiende en automatische afhandeling van de bedrijfsprocessen mogelijk, waardoor data-archivering plaatsvindt zonder deze beschikbaar te hoeven maken via externe en handmatige interfaces. De unieke integratie van BMC Software's PATROL®-oplossing voor bedrijfsbeheer en CONTROL-M biedt klanten een hoogwaardige planningsoplossing voor data-archivering, waarin CONTROL-M de planningsbeslissingen baseert op het statusoverzicht van werkelijke systeemcomponenten dat PATROL biedt. Door CONTROL-M te integreren met BMC Software's PATROL-technologie kunnen klanten het data-archiveringsproces vereenvoudigen en tegelijkertijd de archiveringssessie volledig beheren. CONTROL-M biedt klanten krachtige recoverymogelijkheden in geval van problemen. Daarnaast beschermt de oplossing tegen verlies van taken ten gevolge van inefficiënt beheer van data-archiveringssessies.

Over CONTROL-M Business Integrated Scheduling
BMC Software's CONTROL-M Business Integrated Scheduling-oplossing richt zich met name op bedrijfsapplicaties en -platforms. De oplossing integreert batchprocessen die draaien op uiteenlopende systemen tot een gezamenlijk, beheersbaar bedrijfsproces, met maximale flexibiliteit. Daarnaast biedt het een richtpunt voor het beheer van alle bedrijfsprocessen, waardoor problemen snel kunnen worden ontdekt en opgelost. CONTROL-M's innovatieve architectuur helpt organisaties bij het bereiken van hun bedrijfsdoeleinden door betrouwbaarheids-, beschikbaarheids-, en schaalbaarheidsproblemen op te lossen. De oplossing gaat daarbij uit van eisen van ondernemingen, niet van technische beperkingen.
De beschikbaarheid van CONTROL-M met beta-ondersteuning voor SAP data-archiveringsoplossingen staat gepland voor 1 januari 2002. Voor meer informatie over BMC Software's Business Integrated Scheduling-oplossingen: www.bmc.com/products/pm.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. Op basis van haar Assuring Business Availability®-concept biedt BMC Software kostenbeheersing van infrastructuurbeheer, concurrentievoordeel en marktdifferentiatie via service management. Tevens biedt BMC Software groei van de bedrijfswaarde, door middel van haar oplossingen voor bedrijfsoptimalisatie. BMC Software is één van de S&P 500-bedrijven, realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard en heeft wereldwijd vestigingen. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

###

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2001, BMC Software, Inc. All rights reserved.

SAP and all other SAP products and services mentioned herein are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and several other countries.