Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 december 2001


Controle bestrijdingsmiddelen Rijnsburg (D2)
De politie heeft dinsdag 4 december een bestrijdingsmiddelencontrole gehouden. Bij een bedrijf aan de Trappenberglaan werden zes niet toegelaten bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Tegen de eigenaar van het bedrijf is proces-verbaal opgemaakt. De middelen zijn inmiddels afgevoerd.

Rijden onder invloed Noordwijk (D1)
De politie heeft woensdag 5 december omstreeks 01.00 uur een 64 jarige Rijnsburger aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd door agenten gecontroleerd toen hij op de Herenweg geparkeerd stond met zijn auto. De man verklaarde dat hij met een lekke band naar zijn huis had willen rijden, maar dat hij gestrand was. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 640. De Rijnsburger kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto wordt door de technische verkeersdienst onderzocht op eventuele gebreken.

Aanrijding met gewonde Woubrugge (D3)
Een 52 jarige automobiliste uit Alphen a.d. Rijn reed over de Kruisweg. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar auto van de weg. Ze kwam in de berm aan de andere kant van de weg terecht en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is ter controle overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding met gewonde Leiden (D4)
Dinsdag 4 december vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op de Sumatrastraat. Een 41 jarige automobilist uit Leiden reed richting de Javastraat. Toen hij op de kruising rechtsaf sloeg zag hij een 17 jarige Leidse bromfietser die in dezelfde richting rechtdoor reed over het hoofd. De bromfietser is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Aanhoudingen na inbraak Leiden (D4)
Een 17 en 20 jarige Leidenaar en een 21 jarige man uit Leiderdorp zijn woensdag 5 december omstreeks 04.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding dat er glasgerinkel aan de Hogewoerd werd gehoord. Agenten ontdekten dat er ingebroken was in een kledingwinkel. Het drietal kon in de omgeving worden aangehouden. De mannen worden in de loop van de dag verhoord.

Inbraak in woningen Gouda (D2)
Op dinsdag 4 december werd vermoedelijk op de dag ingebroken in twee woningen aan de Dijkgraafslag. In beide gevallen werd het slot van de voordeur vernield om binnen te komen. Uit de woningen is geld en een paspoort gestolen.

Vrachtauto rijdt in op file Stolwijk (D2)
Bij een ongeval op de Schoonhovenseweg op dinsdag 4 december rond 07.45 uur waren zes auto's betrokken en raakten drie bestuurders gewond. Het ongeval onstond doordat een 20-jarige Stolwijkse bestuurder van een vrachtauto een file te laat opmerkte. Bij de aanrijding schoven de zes auto's op elkaar. De bestuurder van de vrachtauto, een 30-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek en een 38-jarige automobilist uit Bergambacht werden met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Arm uit de kom Alphen aan den Rijn (D3)
Een 46-jarige Alphense liep op dinsdag 4 december rond 09.10 uur op de kruising Troubadourweg met de Chopinsingel bij een ongeval met een auto een arm uit de kom op. De Alphense werd op haar fiets aangereden door een 56-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Hij verleende geen voorrang. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bromfietser raakt gewond Alphen aan den Rijn (D3)
Een 16-jarig meisje uit Aarlanderveen raakte op dinsdag 4 december rond 16.30 uur aan haar arm gewond nadat zij op de Weskanaalweg nabij de Zegerbaanbrug met haar bromfiets door nog onbekende oorzaak ten val kwam. Voor onderzoek is zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Politie, brandweer en GGD brengen 'Veiligheidswijzer' uit Regio

Leiderdorp - Tussen 17 en 21 december 2001 ontvangen de inwoners van Hollands Midden de 'Veiligheidswijzer' in de brievenbus. De 'Veiligheidswijzer' is een gezamenlijke uitgave van Politie, brandweer en GGD in dit gebied. Het gidsje informeert over de organisaties en over zaken als veiligheid, leefbaarheid en gezondheid. Tevens draagt het bij aan een betere bereikbaarheid en aanspreekbaarheid van politie, brandweer en GGD.

Politie, GGD en brandweer zijn dagelijks paraat om, als er iets mis gaat, snel te kunnen optreden. Het contact met de inwoners is daarbij belangrijk om snel en adequaat te kunnen reageren op problemen. In het gidsje is dan ook informatie opgenomen over de bereikbaarheid van de verschillende diensten, alarmeringsprocedures en (preventie)tips. In een trefwoordenlijst is een schat aan informatie opgenomen over de meest uiteenlopende zaken op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en gezondheid. Een lijst met belangrijke telefoonnummers van hulpverleningsdiensten maakt dat dit gidsje als naslagwerk een plaats verdient in ieder huishouden.