Gemeente Weerselo

SPEELAUTOMATEN
Houders van een speelautomatenvergunning 2001 hebben wij aangeschreven om voor het jaar 2002 een nieuwe vergunning aan te vragen. Is over het jaar 2001 aan u geen vergunning verleend, maar staat in uw horecabedrijf toch een speelautomaat opgesteld, dan is daarvoor op grond van artikel 30 b en 30 c van de Wet op de kansspelen een vergunning vereist.
Formulieren voor het aanvragen van een dergelijke vergunning worden op verzoek toegezonden door de afdeling Burgerzaken te Ootmarsum tel. 0541-854316 of 854311.

Subsidiemogelijkheid voor fuserende verenigingen/instellingen. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 oktober 2001 de volgende beleidsregels vastgesteld voor verenigingen en instellingen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage in fusiekosten.


* Er moet al een subsidierelatie bestaan tussen de fusiepartners en de gemeente Denekamp;

* De fusiepartners moeten rechtspersoonlijkheid bezitten;
* Het uiteindelijke fusieplan moet worden goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van Denekamp;
* Een fusie moet zijn afgerond voor 1 januari 2003;
* De gemeentelijke bijdrage bedraagt 50% in de goedgekeurde fusiekosten tot een maximum van 1% van het toegekende subsidiebedrag van het lopende jaar van de fuserende instellingen;
* De gemeentelijke bijdrage in de fusiekosten zal betaalbaar worden gesteld zodra de beoogde fusie een feit is en na overlegging van een financiële eindafrekening van de fusiekosten.

Vorengenoemde bijdrage kan schriftelijk worden aangevraagd bij het college van burgemeester en wethouders van Denekamp door de besturen van de fuserende instellingen.
Voor eventueel nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer T.J.J. Scheurink, telefoon 0541-854282.