Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.50 uur
Jonge bestuurders

UTRECHT/MAARSSEN- Op dinsdagmiddag vond er omstreeks half vijf een aanrijding plaats op de Savannahweg in Utrecht.

Door getuigen werd gezien dat de auto uit de bocht vloog en dat er twee jongens uit de auto stapten en hard wegrenden. De politie kreeg een goed signalement maar trof de jongens niet meer aan in de omgeving. De eigenaar van de auto werd opgespoord en toen de vrouw van het signalement hoorde, bleek dit te gaan om haar zoon.

De 12-jarige jongen uit Maarssen was inmiddels thuis gekomen en verklaarde de auto samen met en 14-jarige jongen te hebben meegenomen om een stukje mee te rijden. Op de Savannahweg ging het echter fout en de jongens renden vervolgens weg. De jongens liepen geen letsel op. De auto raakte door de aanrijding beschadigd.

Jongens gooien met eieren

MAARSSEN- Op dinsdagavond werd een 16-jarige jongen uit Maarssen aangehouden nadat hij met eieren had gegooid. De jongen gooide samen met een aantal vrienden met eieren in de wijk Zwanenkamp. De politie kon na onderzoek de 16-jarige jongen aanhouden voor baldadigheid. Er loopt nog een onderzoek naar de andere jongens.

Rijden onder invloed

LOENERSLOOT- Op woensdagochtend werd een 41-jarige automobilist uit Vreeland aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten zagen de man rijden over de Provinciale weg N201 en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies 1,40 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN- Op woensdagochtend werd een 50-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het bureau blies de man 0,80 promille en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt