Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Aanhouding inbreker

LEUSDEN In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 december, omstreeks kwart over vier, meldde een bewoner van de Wierickewijk dat hij wakker was geworden van een inbreker in zijn woning. De 28 jarige bewoner werd wakker van een klap en ging op onderzoek uit. In de keuken zag hij een onbekende man die vluchtte bij het zien van de bewoner. De gewaarschuwde politie kon aan de hand van het signalement even later een 16-jarige inwoner van Leusden aanhouden bij de school aan de Berkelwijk. De politie stond bij de school te posten in verband met de gevluchte inbreker toen het alarm van de school afging. Toen de agenten bij de school op onderzoek uitgingen troffen zij de verdachte aan. Van de school bleek een raam te zijn vernield. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Onder invloed achter het stuur

AMERSFOORT Op dinsdagavond 4 december zagen agenten een personenauto rijden over de Wielewaalstraat. De bestuurder werd gecontroleerd waarbij bleek dat deze alcohol had gedronken. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 2,3 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat het rijbewijs van de verdachte ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding, verdachte rijdt door

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 december vond een aanrijding plaats op de Laan van Emiclaer. Getuigen hadden gezien dat een bestuurder met zijn personenauto tegen een geparkeerde personenauto aanreed en hierna was weggereden. Aan de hand van het genoteerde kenteken kon de verdachte even later in zijn woning in Hoogland worden aangehouden. Het betrof een 68-jarige inwoner van Hoogland die onder invloed bleek te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse aan het bureau bleek de verdachte 1,5 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.