Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.30 uur
Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN- Op dinsdag werd een bromfietscontrole gehouden op de Fakkelstede en de Jan van der Heydenweg. In totaal werden 45 bromfietsen gecontroleerd en werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te groot vermogen, rijden zonder helm en het rijden zonder verzekering.

HOUTEN- Op diverse locaties in Houten/Schalkwijk/Nieuwegein werd een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 24 fietsers een bekeuring omdat zij geen voor/achterlicht hadden.

Jongen met neppistool

NIEUWEGEIN- Op dinsdagmiddag kreeg de politie de melding dat er een jongen met een pistool liep op de Randwijk. De politie ging poolshoogte nemen en zag drie jongens lopen waarvan een 17-jarige jongen uit Nieuwegein een aansteker in zijn hand had, welke de vorm had van een pistool. De jongen vertelde de aansteker van thuis te hebben meegenomen en als aansteker te gebruiken. Na een goed gesprek deed de jongen vrijwillig afstand van de aansteker.

Hennepplantage aangetroffen

NIEUWEGEIN- Op dinsdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen in een woning gelegen aan de Beringerschans. De politie ging naar het adres om de bewoner te horen voor een zaak.

De bewoner was echter niet thuis maar de politie constateerde dat er hennepplanten in de woning stonden. De 124 planten met de bijbehorende apparatuur werden inbeslaggenomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de plantage.