Ingezonden persbericht

Persbericht

5 december 2001

Vanco biedt Kenwood een netwerkoplossing waar muziek in zit ~ Kenwood legt internationaal netwerk in handen van Virtual Network Operator ~

Kenwood Electronics Europe B.V., het Europese hoofdkantoor van de toonaangevende Japanse aanbieder van audioapparatuur, heeft Vanco gekozen voor het beheer van haar internationale netwerk. Eerder al legden andere grote Japanse bedrijven als Yakult Europe BV, Nippon Express en Yaskawa hun netwerk in handen van de wereldwijde Virtual Network Operator.

Vanco zal voor Kenwood een oplossing gaan beheren waarmee alle Europese kantoren onderling en met het Europese hoofdkantoor in Uithoorn worden verbonden.

Het contract, ter waarde van ruim 1 miljoen gulden, heeft een looptijd van drie jaar. Tijdens de looptijd van het contract biedt Vanco regelmatig de mogelijkheid de keuze van carrier en technologie te herzien.

De voornaamste reden voor de overstap naar Vanco waren de garanties die Vanco door pro-actief beheer biedt voor de uptime van Kenwood's netwerk. Verder speelde flexibiliteit en de daarmee gepaard gaande voordelen die de Virtual Network Operator biedt op het gebied van netwerkinfrastructuur, technologie en prijs een belangrijke rol bij de beslissing.

"Wanneer het netwerk niet optimaal functioneert, kost ons dat veel geld. Iedere minuut downtime is er dan ook één te veel. Daarom willen we ons ervan verzekeren dat ons netwerk altijd goed functioneert," zei Jeroen Kleijn, European ICT Manager bij Kenwood. "Vanco houdt ons netwerk continu in de gaten en zorgt ervoor dat problemen worden opgelost voor zij een impact hebben op onze bedrijfsprocessen."

"Wij bieden Kenwood de garanties die carriers niet kunnen bieden," aldus Marcel Vrieling, Managing Director van Vanco. "Wij sluiten een SLA af over de uptime van het netwerk. Wanneer wij in een maand niet de beloofde uptime kunnen realiseren, draaien wij zelf voor de netwerkkosten van Kenwood op. Door deze SLA's is het binnen ons bedrijf prioriteit nummer 1 om het netwerk van onze klanten optimaal te laten functioneren."

(311 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van internationale netwerkoplossingen die additionele diensten toevoegt aan grote nationale en internationale communicatienetwerken. Sinds de oprichting in 1988 is Vanco betrokken geweest bij het bouwen van de belangrijkste en meest betrouwbare communicatie-infrastructuren ter wereld.

Door haar onafhankelijke positie is Vanco in staat continu in te spelen op veranderingen in de snel ontwikkelende telecommarkt. Hierdoor kan het bedrijf klanten flexibiliteit en dus voordelen bieden op het gebied van netwerkinfrastructuur, technologie en prijs. Vanco geeft niet alleen advies maar ontwerpt, installeert en beheert eveneens de Wide Area Networks (WAN s) voor haar klanten.

Vanco s unieke service-oplossingen voor netwerken zijn meermaals bekroond. Zo werd zij bij de Networking Industry Awards gekozen tot Network Outsourcer of the Year 2000.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Over Kenwood
Ongeveer vijftig jaar geleden, begon Kenwood met de productie van onderdelen en componenten voor communicatie apparatuur. Vandaag de dag biedt het bedrijf ook draadloze radioapparatuur, telefoons, hoogwaardige audioproducten voor thuis en in de auto en andere elektronica producten. Kenwood is niet alleen actief in Japan, de VS en Europa, maar ook in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

De afgelopen jaren, heeft de toenemende populariteit van het Internet en mobiele telefoons de manier van leven van veel mensen drastisch verandert. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk waarin immense hoeveelheden content en een veelvoud aan diensten worden aangeboden over netwerken, niet alleen via computers maar via diverse soorten informatie- en audiovisuele apparatuur. In haar nieuwe toonaangevende producten voor de digitale netwerkgemeenschap, combineert Kenwood IT met haar unieke technologieën in geluid en communicatie. Daarnaast streeft Kenwood ernaar om, in de gebieden waar zij al actief in is, nog aantrekkelijkere producten te leveren door gebruik te maken van haar specifieke know-how in product planning en design. Daarnaast herstructureert Kenwood de productie-, distributie- en verkoopfaciliteiten wereldwijd om haar positie als fabrikant te verstevigen.

Voor meer informatie over Kenwood, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.kenwood.nl

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Viviane Brokerhof
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566939
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

We don t have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism, progress, sausages, synergy, technical know-how, value and work-rate.