Horses of the Dutch


Nederlandse Hippische Sportfederatie: Koninklijk Predikaat
H.M. Koningin Beatrix kent Nederlandse Hippische Sportfederatie het predikaat Koninklijk toe
Ermelo Hedenmorgen heeft de Nederlandse Hippische Sportbond van de Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland, de heer J. Kamminga, het bericht ontvangen dat de NHS het Predikaat Koninklijk mag gaan voeren.

Zoals bekend gaan de Nederlandse Hippische Sportbond, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en zeven andere bij de NHS aangesloten lidorganisaties per 1 januari 2002 een juridische fusie aan waardoor de Nederlandse Hippische Sportfederatie ontstaat. Medio juli 2001 werd door de voorzitter van de NHS een verzoek tot het voeren van het predikaat Koninklijk ingediend. Nadien besloot de Ledenraad van de NHS dit predikaat, mits het recht zou worden toegekend, ook daadwerkelijk te gaan voeren. Daarom zal de nieuwe paardensportbond vanaf 1 januari 2002 de naam Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie dragen, afgekort KNHS. In internationale contacten zal de naam Royal Dutch Equestrian Federation worden gebruikt.

NHS-voorzitter Frank H. Schreve toonde zich zeer ingenomen met het besluit van onze vorstin. Het is een binnen onze sport oprecht levende wens, dat we het predikaat voor de nieuwe organisatie mogen gaan voeren. De KNF heeft het predikaat 65 jaar met ere gevoerd. Door de jaren heen heeft er een warme en levendige band tussen het Koninklijk Huis en de paardensport bestaan en deze bestaat nog. Z.K.H. Prins Bernhard, erevoorzitter van de NHS en voormalig voorzitter van de FEI, heeft tot op hoge leeftijd als het maar even kon de NHS-eretekens uitgereikt. Naar ik mij heb laten vertellen rijdt H.M. de Koningin nog geregeld paard. En we mogen haar keer op keer weer begroeten op onze belangrijke hippische evenementen. Kortom, de toekenning van het predikaat bestendigt de door ons altijd zeer gewaardeerde relatie met ons Koningshuis.

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer