Politiebericht Flevoland: gehele regio 5-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

In district Zuid deden zich geen bijzonderheden voor.

Vernielingen en mishandeling agent
EMMELOORD Een 26-jarige man uit Dronten is dinsdagavond aangehouden voor onder andere mishandeling van een politieagent. De politie kreeg een melding dat een man op de A6-afrit Hannie Schaftweg met zijn auto tegen een paaltje gereden was en vervolgens tegen andere autos schopte. Volgens getuigen was de man na botsing met een paaltje bij een voorbijganger in de auto gestapt. De bestuurder weigerde de man mee te nemen. Vervolgens is de verdachte uitgestapt, vernielde de ruit van deze auto en heeft volgens getuigen tegen autos die in de file stonden, onder andere geschopt. Hij begon ook een aangekomen politieauto te vernielen. Toen de agent van deze auto wilde uitstappen, kreeg de agent een klap in zijn gezicht waarbij hij letsel opliep. Twee andere agenten die net ter plaatse kwamen, hielden de verdachte die zich verzette, aan. De verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau Lelystad en hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden
LELYSTAD Dinsdagnacht hield de politie 5 mannen (29 jaar uit Heemskerk, 22 jaar uit Beverwijk, 28 jaar uit Beverwijk, 32 jaar uit Heemskerk en 28 jaar uit Beverwijk) aan op verdenking van inbraak bij een bedrijf op de Vaartweg. De politie kreeg die nacht melding dat verdachte personen zich hier bevonden, vervolgens van het dak van dit bedrijf sprongen en er in een busje vandoor gingen. Agenten kwamen het busje op de Vaartweg tegen en lieten deze op de Visarendreef stoppen. Alle inzittenden zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Het voertuig is in beslag genomen en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het gereedschap dat daarin is aangetroffen, is in beslag genomen. Bij een technisch onderzoek op de plaats van de inbraak, trof de politie een hennepplantage aan. Dit kan een reden geweest zijn voor de inbraak. De hennepplanten (nog niet bekend hoeveel) en de bijbehorende apparatuur worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie hield dinsdagmiddag een 18-jarige Lelystedeling aan voor mishandeling van een 50-jarige buschauffeur uit Lelystad. Volgens zijn verklaring had de verdachte (automobilist) zich geergerd aan de bus op de Zuigerplasdreef toen deze de Gordiaandreef op wilde rijden. De verdachte reed met zijn auto mee het Stationsplein op en daar kreeg de chauffeur een klap in zijn gezicht waardoor hij letsel opliep. Ambulancepersoneel behandelde hem. De verdachte is aangehouden en op het politiebureau is hij voor nader verhoor in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto van de verdachte is in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De politie komt graag in contact met getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich op het bureau aan het Zuiderwagenplein 1 melden of bellen met 0900-8844.

LELYSTAD De politie hield dinsdagmiddag een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor het in bezit zijn van hard drugs. Op de Voorstraat controleerden surveillerende agenten de man in het kader van de Opiumwet. Bij het aanspreken van de man, gaf hij aan hard drugs bij zich te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verlichting
De politie heeft de afgelopen weken veel fietsers zonder verlichting, zowel volwassenen als kinderen, gewaarschuwd. Toch zijn er nog veel mensen die hun verlichting niet in orde hebben. Deze krijgen hiervoor de komende tijd een bekeuring.

LELYSTAD In en rond de Gordiaan hielden agenten dinsdagavond een verlichtingscontrole. Veel fietsers voerden geen licht. Vijf hiervan kregen een bekeuring voor geen voor- en achterlicht. Vier fietsers hadden geen achterlicht en kregen hiervoor een boete. Ook in de buurt van de Neringpassage bekeurden agenten twee fietsers die geen licht hadden.

DRONTEN Agenten hielden dinsdagochtend vroeg op en rond de Zuid een verlichtingscontrole. Elf fietsers kregen een bekeuring. In totaal mogen 21 jongeren tussen 12 tot 16 jaar die gisteren geen licht hadden, binnenkort een uur verkeersles volgen op het politiebureau. Als ze deze les volgen, dan hoeven zij de boete niet te betalen.