ALPHA CENTAURI TEAM

Winnend zonneraceteam onthaald op Schiphol

Winnend zonneraceteam onthaald op Schiphol
'Duurzame beurs' van Nuon voor alle acht studenten

Vanmorgen vroeg om halfzeven is de helft van het Alpha Centauri Team op Schiphol onthaald door familie, vrienden, medestudenten, sponsors en fans. Het team won twee weken geleden in Australië de World Solar Challenge en brak alle records van eerdere edities van de zonnerace.

Vier teamleden, Annebel Borgsteede, Ramon Martinez, Rosalie Puiman en Eiso Vaandrager vertelden in een persconferentie over hun ervaringen voor, tijdens en na de race. De vier andere teamleden Koen Boorsma, Bram Soethoudt, Bart Goorden en Kim de Lange houden nog vakantie in Australië en komen over enkele weken terug.

Uit handen van Annemarie Goedmakers, directeur Duurzame Energie van hoofdsponsor Nuon ontvingen de studenten op Schiphol een 'duurzame beurs'. Goedmakers: 'De studenten hebben hun studie een jaar of soms zelfs twee jaar stilgezet om deze droom waar te maken. Nuon heeft ze daarbij graag geholpen. Onder andere door de aanschaf van de allerbeste zonnecellen die er te krijgen zijn. Ik heb in Australië het team gedurende de hele race aan het werk gezien. De drive om te winnen was iedere minuut aanwezig. Ze hebben door hun prestatie laten zien dat zonne-energie een fantastische energiebron is. Nuon heeft de teamleden vanmorgen de garantie gegeven dat ze niet in de financiële problemen zullen komen vanwege de extra kosten die ze maken door een deel van hun studietijd te besteden aan dit project.'

Het Alpha Centauri Team
Het achtkoppige Alpha Centauri Team bestaat uit studenten van de TU Delft en de Universiteit van Amsterdam. De teamleden zijn Annebel Borgsteede (26), Ramon Martinez (27) en Rosalie Puiman (24) uit Amsterdam, Koen Boorsma (24), Bram Soethoudt (27) en Eiso Vaandrager (25) uit Delft, Bart Goorden (21) uit Breda en Kim de Lange (26) uit Papendrecht. De leden van het Alpha Centauri Team wilden met hun deelname aan The World Solar Challenge(r) op een ludieke manier het gebruik van duurzame energie promoten. Daarnaast wil het team jongeren enthousiasmeren voor techniek door te laten zien hoe met technische kennis dromen werkelijkheid kunnen worden.

Over Nuon
Als grootste investeerder in water-, wind- en zonne-energie in Nederland heeft Nuon de ambitie een breed publiek te laten kennismaken met de kracht en de noodzaak van duurzame energie. De Nuna is voor Nuon een toonbeeld van wat met zonne-energie is te bereiken. De futuristische solar car demonstreert dat - met behulp van innovatieve technieken - schone en onuitputtelijke energie zorgeloos en eindeloos kan worden gebruikt.

Noot voor de redactie,