SIA Benelux en PQR leveren beveiligde webtoegang voor diensten RDC Datacenter

Katwijk/De Meern, 5 december 2001.- SIA Benelux en PQR, respectievelijk leverancier van Security- en ICT Infrastructuren, hebben van RDC Datacenter in Amsterdam opdracht gekregen gezamenlijk een nieuw, beveiligd toegangsportaal te bouwen voor ontsluiting van haar diensten. RDC levert als branche-informatiseerder onder andere aan de voertuigsector zo'n dertig elektronische communicatiediensten, waaronder een systeem voor het afmelden van APK keuringen bij de RDW. Zij beschikt daarvoor over een eigen, besloten netwerk volgens Internet technologie. Zo'n 16.000 voertuigbedrijven maken dagelijks gebruik van de systemen van RDC.

Het nieuwe toegangsportaal zal gebouwd worden met GetAccess de web portal technologie van Entrust Inc., waarvan SIA distributeur is voor de Benelux. RDC heeft de beveiligde toegang naar de diensten nodig om verder te kunnen groeien in bestaande en nieuwe markten, waarbij beveiliging van gegevens van steeds groter belang gaat worden. Voor SIA Benelux en PQR is deze opdracht een uitstekende gelegenheid om zich in de markt te profileren als samenwerkende organisatie die op basis van diverse technologieën, complete beveiligingsinfrastructuren kunnen realiseren voor hun relaties.

SIA Benelux, een multinationaal opererende ICT organisatie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van state-of-the-art beveiligingsinfrastructuren voor middelgrote en grote organisaties in de financiële sector, telco's, de verzekeringsbranche, bij de overheid en top-100 industriële bedrijven. SIA Benelux levert totaal oplossingen voor Authenticatie, Autorisatie en User Management/ Administratie. In de nabije toekomst zullen tevens oplossingen geïntroduceerd worden voor High Speed Communication gebruik makend van DWDM en aanverwante technologieën, SAN en B2B oplossingen.

PQR heeft ruim tien jaar ervaring met het ontwerpen, implementeren en beveiligen van ICT-infrastructuren. Op basis van deze expertise en kennis van zaken stelt PQR organisaties in staat om bedrijfsprocessen en de informatievoorziening daadwerkelijk te verbeteren.

Meer informatie over SIA:
SIA Benelux
de heer W. de Wever
tel. 071 401 82 50
wdewever@siabenelux.nl
www.siabenlux.nl Meer informatie over PQR:
PQR
De heer E. Philippart
Tel. 030 662 97 29
EP@PQR.NL
www.PQR.com Meer informatie over RDC:
RDC Datacentrum B.V.
de heer F. Faijdherbe
tel. 020 549 71 71
f.faijdherbe@rdc.nl
www.rdc.nl