Gemeente Emmen

05-12-2001

Voorbereidingen Delftlanden in volle gang

De voorbereidingen voor de nieuwe woonwijk in Emmen, Delftlanden, zijn in volle gang. Op dit moment is de gemeente bezig met een zogeheten beeldkwaliteitsplan, waarin voorstellen worden gedaan over bouwhoogtes, woningtypes en kleurstelling. Ander belangrijk nieuws is dat op vrijdag 30 november jongstleden weer een tweetal percelen ten noorden van de Zandzoom door de gemeente van Mega Projecten b.v. zijn aangekocht. Hiermee is de totale bouwoppervlakte van de eerste fase in handen van de gemeente Emmen.

Nadat de gemeente en Mega projecten b.v. te Zenderen afgelopen juli een akkoord op hoofdlijnen bereikten, is dit akkoord nader uitgewerkt. Het is gelukt de gemaakte afspraken te vertalen in een zogeheten stedebouwkundige verkaveling. In deze verkaveling heeft het afgesproken woningbouwprogramma zijn weerslag kunnen vinden met behoud van de gemeentelijke uitgangspunten wat betreft kwaliteit en financiële randvoorwaarden.

Volledige instemming
De directeur van Mega projecten b.v. heeft te kennen gegeven volledig in te stemmen met deze stedebouwkundige verkaveling. Zodoende wordt nu gewerkt aan voorstellen voor het beeldkwaliteitsplan, en aan voorstellen voor de overige onderdelen van het accoord op hoofdlijnen zoals bijvoorbeeld groen, duurzaam bouwen, en de uitwerking van de civieltechniek.

Landschapvenster
Zoals gezegd zijn de bouwvlekken (vier in totaal) in fase 1 (waarop 1200 woningen worden gebouwd) in handen van de gemeente. Rest ons nog de aankoop van een aantal percelen in het landschapvenster (de centrale groenstrook in de nieuwe wijk).