Horses of the Dutch


Theo van den Broek completeert nieuwe bestuur NHS
Ermelo Tijdens de op 15 november jl. gehouden vergadering van de Ledenraad van de NHS presenteerde NHS-voorzitter Frank Schreve het voorgestelde bestuur van de Nederlandse Hippische Sportfederatie. Voor een van de bestuurszetels was nog geen voordracht gedaan. Nu is bekend geworden, dat de heer Theo van den Broek is bereid gevonden het nieuwe bestuur te completeren. Hij zal de portefeuille voorlichting/sponsoring voor zijn rekening nemen.

Drs. Th.C.P. van den Broek (58) te Zuid-Beijerland behaalde zijn doctoraal economie aan de universiteit te Tilburg. Zijn loopbaan stond nadien geheel in het teken van marketing en communicatie. Na zes jaar bij Procter&Gamble te hebben gewerkt, richtte hij het reclame- en marketingbureau ARA op. Dit bureau fuseerde nadien met Campaigne Company tot de grootste reclamegroep in Nederland en maakt thans deel uit van het wereldwijde netwerk van Omnicom.
Na deze fusie kon de heer Van den Broek zijn bureau in goede handen achterlaten en kreeg hij de gelegenheid zijn paardenbedrijf verder uit te bouwen. Vanuit een hobbyfokkerij ontwikkelde hij een sportstal waarin getracht wordt op professionele wijze de dressuursport te beoefenen. Zijn dochters Marjolein en Barbara rijden op ZZ-niveau en stalruiter Hans Peter Minderhout rijdt lichte tour en werd dit jaar wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden.
De heer Van den Broek was vier jaar vice-voorzitter van het bestuur van het KWPN (met dezelfde portefeuille als waarvoor hij nu is bij de NHS is gevraagd). Momenteel is hij vice-president van de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) en voorzitter van de regio Zuid-Holland van het KWPN.

Zoals eerder bekend gemaakt zal de ledenraad van de Nederlandse Hippische Sportfederatie tijdens zijn eerste vergadering op 23 januari 2002 worden gevraagd in te stemmen met de nieuwe bestuurssamenstelling en dus ook met de kandidatuur van de heer Van den Broek.
©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer