WORLD VISION NEDERLAND

Unieke cadeaugids voor het goede doel

World Vision lanceert unieke manier van het geven van cadeaus

Vandaag heeft de christelijke hulporganisatie World Vision een nieuw product toegevoegd aan de reeds bestaande manieren van het geven van een gift: wereldcadeaus. Via een on-line catalogus kunnen mensen een cadeau uitzoeken, bijvoorbeeld een muskietennet, en het bedrag overmaken. World Vision zorgt dat het cadeau op de juiste plek terecht komt. Dus bij iemand in bijvoorbeeld Bangladesh, die bescherming nodig heeft tegen muggen. Deze manier van doneren zorgt ervoor dat de hulp tastbaar wordt gemaakt .
Ervaring wereldwijd
'In Engeland en de Verenigde Staten bestaat dit product al enkele jaren en de mensen zijn er zeer enthousiast over', aldus Ard Lok, marketingmanager van World Vision in Nederland. 'World Vision heeft in deze landen hele goede ervaringen met de 'wereldcadeaus' en wij zien het als een unieke mogelijkheid om dit product ook voor de Nederlandse donateurs aan te bieden. Wanneer het goed gaat lopen, zullen wij ook een gedrukte versie uitbrengen'.

De wereldcadeaus zijn te vinden op de website van World Vision, www.worldvision.nl/wereldcadeaus.tpl World Vision is de grootste christelijke hulporganisatie in de wereld. In 2000 werden meer dan 90 miljoen mensen bereikt met nood- en ontwikkelingshulp. Sinds 1950 richt World Vision zich met name op kinderen waarbij financiële kinderadoptie een belangrijke rol speelt. World Vision werkt onder meer samen met Unicef en is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor verantwoorde fondswerving en -besteding. Voor meer informatie: kijk op www.worldvision.nl.