HOUT EN BOUWBOND CNV

CNV-bond: sociaal plan bij Ballast Nedam

De Hout en Bouwbond CNV wil met bouwconcern Ballast Nedam een sociaal plan afsluiten voor de reorganisatie van de buitenlandse activiteiten. Door de sanering vervallen wereldwijd ruim 350 vaste arbeidsplaatsen. In Nederland gaan 100 arbeidsplaatsen verloren. Het betreft met name staffuncties.

Ballast Nedam heeft vandaag aangekondigd de reorganisatie van de bouwdivisie in het Verenigd Koninkrijk en de wereldwijd opererende projectendivisie Ballast Nedam International te intensiveren. Dit bericht komt voor de Hout- en Bouwbond CNV niet onverwacht. 'Er was al langer sprake van reorganisatie van activiteiten. De onzekere internationale economische en politieke omstandigheden dwingen het bouwconcern tot een intensivering van de operatie', aldus CNV-bestuurder Aart van de Brink.

Ballast Nedam sluit gedwongen ontslagen niet uit. De Hout- en Bouwbond CNV is er niet van overtuigd dat het nodig is om mensen te ontslaan. 'Ballast Nedam is een groot concern. Het moet toch mogelijk zijn om in eigen huis ander werk te vinden,' aldus Van de Brink.

De Hout- en Bouwbond CNV pleit voor het afsluiten van een sociaal plan. Ballast Nedam is op dit moment nog niet zo ver. Van de Brink: 'We weten nog niet hoe de reorganisatie zal uitpakken. Maar het is wel duidelijk dat de gevolgen voor een aantal werknemers ingrijpend kunnen zijn. Zij verkeren in onzekerheid over hun toekomst. Een goed sociaal plan kan de eventuele gevolgen verzachten. De bonden hebben binnenkort overleg met het bouwconcern. De Hout- en Bouwbond CNV zal er bij Ballast Nedam op aandringen om alsnog tot een sociaal plan te komen.'

Voor nadere informatie:
Aart van de Brink, 06 - 51208024.

Hoofddorp, 5 december 2001.


05 dec 01 14:17