Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.10 uur) Woensdag 5 december 2001

Sittard, boete wegens belediging:
Een 19 jarige inwoner van Sittard heeft dinsdagmiddag 4 december 2001 een boete van fl. 500 opgelegd gekregen wegen het beledigen van een politieambtenaar.
De inwoner van Sittard fietste omstreeks 16.00 uur door het voetgangersgebied in het centrum van Sittard. Een politiepatrouille hield de fietser staande en bekeurde hem wegens het rijden door het voetgangersgebied. Na het in ontvangst nemen van het bekeuringsbriefje gooide hij dit op de grond, maar moest dit oprapen. De Sittardenaar uitte daarop een aantal niet te herhalen beledigingen aan het adres van de politieambtenaar, waarop de aanhouding van de Sittardenaar plaatsvond. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. Na overleg met de Officier van Justitie werd in het kader van Snelrecht aan de inwoner van Sittard een geldboete opgelegd van fl. 500,-. Bij niet betalen van de geldboete moet de Sittardenaar op 14 februari 2002 zich bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Beek, woninginbraak:
Op dinsdag 4 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan Kapelaan Wijnensingel te Beek. De toegang werd verkregen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning te openen en door de ontstane opening naar binnen te klimmen. De woning werd geheel doorzocht. Ontvreemd werd een geldbedrag van slechts fl. 35,-. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, bedrijfsinbraak:
In de afgelopen nacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf in automaterialen aan de Industriestraat te Sittard. De toegang tot het bedrijf werd verkregen na het uitsnijden van een ruit. Door de opening kon de inbreker naar binnen klimmen waarna het bedrijf doorzocht werd. Ontvreemd werd een radiokast waarin ook navigatieapparatuur in aanwezig was. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.

Urmond, nepcollectant:
Een onbekend gebleven man heeft dinsdagavond 4 december 2001 in Urmond gecollecteerd voor de wezen in Roemenie. De man belde tussen 21.00 en 21.30 uur aan bij een woning in de Burgemeester Kurversstraat te Sittard. Daar vroeg hij om een bijdrage voor de wezen in Roemenie. Dit deed hij met behulp van een collectebus waarop een sticker geplakt was met een embleem. De bewoonster vertrouwde de man niet omdat deze geen legitimatie van de stichting Wezen in Roemenie kon tonen, maar ook niet omdat de collectebus niet verzegeld was. De man kreeg daarop geen bijdrage. De bewoonster van straat belde daarop meteen de politie. Bij een onderzoek in de omgeving werd de collectant niet meer aangetroffen. Aangenomen wordt dat de man voor eigen behoefte heeft gecollecteerd en nattigheid voelde nadat een bijdrage werd afgewezen.

Schinnen, bedrijfsinbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een bedrijf gevestigd aan de Hoeverveldweg te Schinnen een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers verschaften zich de toegang door het slot van een poort te forceren. Ook werd een gedeelte van een hekwerk opengeknipt. Na het forceren van een rolpoort kregen de dieven de toegang tot een loods. Daaruit werd een veegmachine, een dubbelassige aanhangwagen en twee trilplaten ontvreemd. Een schadebedrag van enkele tienduizenden guldens voor het bedrijf. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.