Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SYSTIMAX LazrSPEED VAN AVAYA VERDRIEVOUDIGT TRANSMISSIEAFSTAND VAN HIGH-SPEED ETHERNET-NETWERKEN

TER PUBLICATIE: 5 december 2001

RIJSWIJK - Avaya, een van de toonaangevende mondiale bedrijven op het gebied van oplossingen en dienstverlening voor bedrijfsnetwerken, garandeert dat haar nieuwe SYSTIMAX LazrSPEED-oplossing 1 Gigabit Ethernet-transmissie biedt over een afstand van 1.000 meter. Dit is een verdrievoudiging van de Local Area Network-afstand (LAN) ten opzichte van traditionele netwerken.

De LazrSPEED-oplossing is een LAN-backbone voor bedrijfsnetwerken. Het is het enige glasvezelbekabelingssysteem dat een seriële transmissie van 10 Gigabit per seconde (10Gb/s) garandeert over een afstand van 300 meter. Het biedt ruimschoots de bandbreedte voor 1 of 10 Gigabit Ethernet-netwerksystemen (10GbE) van respectievelijk 1.000 of 300 meter.

"De LazrSPEED-oplossing van Avaya verbreedt letterlijk het bereik van high-speed netwerken", zegt Frits Kuus, Sales Director Netherlands Connectivity Solutions van Avaya. "Als een integraal deel van het Avaya 10 Gigabit Ethernet-netwerk ondersteunt de LazrSPEED-oplossing high-speed bedrijfskritische applicaties zoals geconvergeerde spraak- en data-IP-communicatie voor video-conferencing en leren op afstand, of applicaties voor grote gecentraliseerde gegevensopslag en -back-up."

"Nu de snelheid van netwerken naar de werkplek toeneemt en internetverkeer voortdurend blijft groeien, biedt deze glasvezeloplossing een makkelijke migratie naar 10 Gigabit-snelheden", aldus Kuus.

Naar verwachting zullen spoedig deze 10GbE-netwerken op een prijsgunstige manier de allernieuwste breedbanddiensten (zoals high-definition video, audio, geavanceerde spraaktoepassingen) leveren aan bedrijven van uiteenlopende aard en omvang.

LazrSPEED-portfolio
Voorafgaand aan de introductie van de LazrSPEED-oplossing, in augustus 1999, werd aangenomen dat 1Gb/s de maximale capaciteit voor datatransmissie via glasvezelkabelsystemen zou zijn. Nu gebruikt de LazrSPEED-oplossing een multimode glasvezel om gegevens met een snelheid tot 10Gb/s te transporteren over een korte golflengte.

De LazrSPEED-portfolio bestaat onder andere uit glasvezelkabels (voor zowel binnen als buiten), -panelen, -patchcords en -connectoren. Ook biedt het systeem een binnenkabel met maximaal 72 glasvezels; alle nieuwe kabels voor binnen- en buitengebruik zijn beschikbaar met 12, 24 of 36 glasvezels. Daarnaast biedt de oplossing di-elektrische kabels voor bedrijfsparken met maximaal 96 glasvezels. (Di-elektrische kabels zijn kabels zonder metalen omhulsel, die zowel in de grond als door de lucht gebouwen kunnen verbinden, maar ook geschikt zijn voor bestaande leidingbuizen.)

Voor 10 Gigabit Ethernet-ondersteuning op kleinschalige netwerken tot 150 meter biedt de LazrSPEED-oplossing nu specifieke kabels.

Beschikbaarheid
De SYSTIMAX LazrSPEED-producten van Avaya zijn direct verkrijgbaar via de geautoriseerde BusinessPartners voor Connectivity Solutions. Voor een BusinessPartner-lijst kunt u contact opnemen met Avaya - Connectivity Solutions in Rijswijk, tel. 070-4148960. Meer productinformatie is te lezen op http://www.avaya.com/connectivity/systimax

Webcast
Om bedrijven te helpen bij het kiezen van de juiste netwerkinfrastructuur, houdt Avaya op 6 december 2001 om 11.00 uur (Nederlandse tijd) een interactieve webcast over 'Creating the Ultimate Platform for Business Success'. Voor deelnameregistratie, ga naar de link http://webevents.broadcast.com/avaya/cs0701/index.asp?loc=42.

Avaya
Avaya, wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Hosting en Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officeel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl