Politiebericht Friesland: Friesland 5-12-2001
Politieberichten van 5/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wommels: illegaal vuurwerk
Op dinsdag 4 december 2001 is bij een actie van het Regionaal Vuurwerkteam van de Politie Friesland een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Bij de actie in Wommels werden 3 personen aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Het gaat om een 46-jarige inwoner van Zwolle, een 42-jarige inwoner van Vriezenveen en een 26-jarige inwoner van Sneek. Uit het onderzoek bleek vervolgens dat de Sneker handelde in illegaal vuurwerk en daarbij een illegale opslag had in Easterein van waaruit hij zijn handel dreef. Bij de overdracht in Wommels en in de illegale opslag in Easterein is een hoeveelheid van ongeveer 3000 kg illegaal vuurwerk van de Sneker in beslag genomen. Het vuurwerk bestond uit: Chinese rollen, strijkers, nitraatbommen, flowerbeds en lawinepijlen. Het in beslaggenomen vuurwerk zal worden vernietigd door de Domeinen.

Tijnje: brand boerderij
Woensdag omstreeks 04.45 uur werd brand gemeld bij een boerderij aan de Warrewei. De bewoner, een 54-jarige man, was wakker geworden van naar later bleek knallende asbestplaten. Toen hij daarop op onderzoek uitging, zag hij dat in de woonkamer een schoorsteenbrand was ontstaan. De schoorsteenbrand werd na enige tijd een uitslaande brand. De brandweer heeft het vuur geblust. In verband met de bluswerkzaamheden werd het verkeer op de Warrewei enige tijd omgeleid. Van de bewoners raakte niemand gewond. Ook de dieren konden in veiligheid gebracht worden. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Dokkum: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 17.25 uur parkeerde een 49-jarige inwoner van Dokkum zijn auto op de Houtduif voor de aldaar gevestigde supermarkt. Een personenauto reed achteruit tegen de geparkeerd staande auto aan. Door de aanrijding werd de geparkeerde auto aan de linker voorzijde beschadigd. Na de aanrijding reed de bestuurder weg zonder dat hij zijn identiteit bekend maakte. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Drachten: diefstal fietsen
In de maand november werd 90 keer aangifte gedaan van diefstal van een fiets of snorfiets, namelijk 88 fietsen, 1 snorfiets en 1 driewieler gestolen. In de maand oktober bedroeg het aantal aangiftes 88. Deze maand gingen 22 fietsen retour aangever. Bij deze fietsen bevond zich ook de driewieler, die een waarde had van ongeveer f 3500.- en toebehoorde aan een meisje uit Maartenswoude.

Friesland: aanbieden advertentie
De politie Friesland waarschuwt u voor het volgende. Een bedrijf uit Amsterdam stuurt aanbiedingen naar bedrijven in Friesland om zich te laten plaatsen in een telefoongids. Onder deze aanbieding heeft men reeds een acceptgiro bijgevoegd met het verzoek binnen 14 dagen een bedrag van f 589,05 over te maken. In de kleine lettertjes staat wel vermeld dat het hier een aanbieding betreft en dat men bij betaling pas akkoord gaat met de aanbieding. Het spreekt voor zich dat men deze aanbieding het beste bij het oud papier kan doen.

Wolvega: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Ir. Lelylaan. Het slot van de keukendeur werd vernield. De beneden verdieping werd doorzocht. Uit de woning werd kleingeld en twee bankpasjes weggenomen. De bewoonster, een 78-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Dinsdag tussen 19.30 en 23.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de K.R. Poststraat. De rechter portierruit werd ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Tjalleberd, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 82 72