ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV tekent het sociaal akkoord KPN (5 dec)

Zowel gisteren als vandaag hebben de bonden met KPN gesproken over de uitkomst van de ledenraadplegingen en voorwaarden om tot een definitief sociaal akkoord te komen.
Een belangrijk bespreekpunt was het aantal van tweeduizend vrijwillige vertrekkers. ABVAKABO FNV wil dat de vrijwillige vertrekregeling optimaal benut wordt zodat er ook daadwerkelijk tweeduizend werknemers vrijwillig vertrekken. Immers, iedere vrijwillige vertrekker zorgt ervoor dat er minder gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Afgesproken is dat er nader overleg komt als blijkt dat de intentie van KPN en de vakorganisaties om zoveel mogelijk medewerkers van het aanbod tot vrijwillig vertrek gebruik te laten maken, substantieel afwijkt van het gewenste aantal.

Over het verbeteren van de regeling voor de 50 en 51-jarigen zijn aanvullende afspraken gemaakt. In het eerste plan kwam deze leeftijdscategorie er financieel slechter uit dan een 49-jarige bij het boventallig verklaren. Die ongelijkheid is nu weggewerkt. Ook op andere punten zijn kleine verbeteringen ingevoerd. ABVAKABO FNV bestuurder Peter Wiechmann vindt het goed dat naar aanleiding van de ledenraadplegingen een aantal verbeteringen in het sociaal plan zijn aangebracht.


---