Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Woensdag, 5 december 2001

District Heerlen

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 40-jarige automobilist uit Heerlen trok afgelopen dinsdagavond op de Klompstraat in Heerlen de aandacht van de politie. Bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur vond op de Rembrandtstraat in Brunssum een aanrijding plaats. Een 24-jarige automobilist uit Sittard botste met zijn auto tegen een motor, bestuurd door een 42-jarige man uit Heerlen. Bij de aanrijding kwam de motorbestuurder met zijn motor ten val en raakte gewond. Hij werd met, vermoedelijk een een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Brunssum. De bij de aanrijding beschadigde motor werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Sittarderweg in Heerlen vond de politie ruim vijftien gram verdovende middelen (heroine/cocaine). Die werden samen met aangetroffen geld, totaal ruim driehonderddertig gulden in binnen en buitenlandse valuta, inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat vanuit de woning werd gehandeld in verdovende middelen, ging die middag dan ook controleren. De bewoner werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een verkeerscontrole op de Kennedylaan in Brunssum totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het niet dragen van de autogordel (8), het foutief parkeren van de voertuigen (2) en het niet dragen van een bromfietshelm door een bromfietsbestuurder.

Hoensbroek; auto inbeslaggenomen
De politie wilde afgelopen dinsdagavond op de Looierstraat in Heerlen een auto met een tweetal inzittenden controleren, doch de automobilist negeerde de door de politie gegeven stoptekens en reed er vandoor teneinde zich aan een controle te onttrekken. De politie reed de automobilist achterna, via Nuth richting Hoensbroek. Bij de kruising Burg. Willemstraat met de Auvermoerstraat in Hoensbroek verloor de automobilist door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste in het park met de auto tegen een boom. De beide inzittenden van de auto sprongen uit het voertuig en liepen er vandoor. Een van hen, een 30-jarige man uit Hoensbroek werd meteen in de kraag gevat en de ander, de automobilist wist te ontkomen. Bleek dat de auto waarin het tweetal zat niet is verzekerd en niet APK-gekeurd is. De auto is inbeslaggenomen en de politie die vermoedens heeft omtrent de identiteit van de ontkomen automobilist, stelt een nader onderzoek in.