Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.30 u) Woensdag, 5 december 2001

District Kerkrade

Kerkrade; betrapt
Een 20-jarige Brunssummer (politie-agent in vrije tijd) trof afgelopen dinsdagmiddag bij terugkomst op de Kapellaan in Kerkrade bij zijn aldaar geparkeerde auto een onbekende man aan die bezig was in zijn auto in te breken. De Brunssummer hield de autokraker meteen aan en waarschuwde de politie(collegas). Die brachten de aangehouden verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; overvallen
Afgelopen dinsdagavond kreeg de politie een melding van een overval op een bovenwoning (boven een cafe) aan de St.Pieterstraat in Kerkrade. Bleek dat omstreeks 18.30 uur enkele gemaskerde en met een vuistvuurwapen gewapende personen in de woning waren die de bewoner vastgrepen en hem met het vuistvuurwapen bedreigden waarbij ze geld eisten. De overvallers hebben vervolgens met een kleingeldbedrag de woning verlaten. Er is niet geschoten en niemand is gewond geraakt. Het slachtoffer is vervolgens naar buren gegaan alwaar de politie is gewaarschuwd. De overvallers zijn weggerend in de richting van de Paulusstraat en hebben daarbij onderweg ook wat kleingeld verloren. De politie die een onderzoek instelt is op zoek naar getuigen, met name ook naar mensen die de overvallers in de richting van / of op de Paulusstraat hebben gezien. Zij kunnen met de Kerkraadse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Landgraaf; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgenvroeg bij een verkeerscontrole op de Hoogstraat in Landgraaf en op de Hompertsweg in Landgraaf totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet of niet deugdelijk voeren van de voertuigverlichting tot het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid.

Eygelshoven; vrachtwagen aan de rol
Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brunssum is vanmorgen omstreeks 08.00 uur op de Gravenweg in Eygeslhoven gewond geraakt. De chauffeur had zijn vrachtwagen (met daarop een mini-graafmachine) op de Gravenweg even langs de kant gezet en verlaten toen het voertuig langzaam de Gravenweg naar beneden begon te lopen. De chauffeur die dat tot zijn schrik bemerkte, rende de vrachtwagen achterna, sprong tegen de cabine teneinde het portier te kunnen openen om de vrachtwagen tot staan te brengen. De vrachtwagen kwam uiteindelijk aan de andere kant van de weg, na een botsing met een verkeersbord en een boom (die beiden omver werden gereden), tot stilstand. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur (die nog altijd aan de vrachtwagencabine hing) gewond aan een hand. Hij werd met een verbrijzelde hand per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij meteen aan zijn hand werd geopereerd. De vrachtauto werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.