Hewlett-Packard


HP BLADE SERVERPRODUCTEN GEBASEERD OP OPEN STANDAARDEN GEVEN NIEUWE RICHTING AAN IN DE SERVERMARKT

Blade Server Alliance-programma moet technologische acceptatie versnellen

Amstelveen, 5 december 2001 Hewlett-Packard introduceert de eerste serie blade serverproducten ter wereld die zijn gebaseerd op open standaarden. Daarnaast introduceert HP een Blade Server Alliance-programma. Met de flexibele, efficiënte en eenvoudig te beheren servercapaciteit en internetcapaciteit in de zeer compacte unit kunnen ondernemingen, telecommunicatiebedrijven en service providers het beheer van hun internet-datacenter stroomlijnen.

HPs blade serverproducten zijn computers on a board in een compact chassis dat het aansluiten van componenten sterk vereenvoudigt. De geplande bladeproducten omvatten onder meer servers (zowel IA-32, PA-RISC en IA-64), opslagsystemen, appliances, netwerkcomponenten en beheersystemen. Ze worden ondersteund door HP OpenView beheertools. De eerste HP blade serverproducten zijn gebaseerd op IA-32-technologie en worden initieel aangestuurd door een Linux-besturingssysteem (distributies van Red Hat, Debian en SuSe). In de eerste helft van 2002 zullen blades met de besturingssystemen
HP-UX (op basis van PA-RISC) en Microsoft Windows (op basis van IA-32) door HP worden geleverd.

Met de nieuwe blade serverproducten wil HP zijn leidende positie in de snelgroeiende blademarkt verder uitbouwen. Een markt die volgens marktonderzoeker IDC in 2005 zal zijn gegroeid naar 2,9 miljard dollar. Nog belangrijker is de schatting dat tegen die tijd 23 procent van alle instapmodellen servers bladeproducten zullen zijn.

Het Blade Server Alliance-programma is erop gericht producten die dezelfde Compact PCI industriestandaard gebruiken, sneller op de markt te brengen. Het programma helpt zowel hardware- als softwareontwikkelaars bij het ontwerpen, testen en op de markt zetten van hun nieuwe bladeproducten.

Fabrikanten hebben met het programma de zekerheid dat gecertificeerde producten met elkaar kunnen samenwerken. De certificatieprogrammas komen in de loop van 2002 beschikbaar. Meer informatie, inclusief een lijst van deelnemende bedrijven en informatie over hoe bedrijven kunnen deelnemen aan het programma, is te vinden op HPs Developer and Solution Partner Portal ( http://www.hp.com/dspp ).

Inmiddels hebben al meer dan twintig bedrijven gekozen voor de HP blade serverproducten en hun open standaard architectuur, inclusief Accton Technology Corporation, Agilent Technologies, AMD, Amphus, Brocade, Diversified Technology, Ensim, F5 Networks, Force Computers, GDA Technologies, InfoValue, Inktomi, Intel Corporation, Oracle Corporation, OSA Technologies, PolyServe, Radisys, RealNetworks, Savastra Systems, SBS Technologies, ServerWorks, SonicWall, Transmeta en TurboLinux.

Aanvullende oplossingen en diensten
HP biedt klanten de gelegenheid om hun blade serverproducten beter te beheren met een uitgebreid portfolio managementoplossingen, waaronder HP Toptools voor hardwarebeheer. Hiermee is de klant verzekerd van een betrouwbare, high-performing, eenvoudig te beheren infrastructuur.

HPs serviceafdeling ondersteunt klanten bij hun overgang naar de bladetechnologie. Deze service varieert van conventionele financiering tot integratie en beheerfaciliteiten en de financiering van blade serveroplossingen met inbegrip van applicaties van derde partijen.

Beschikbaarheid en prijzen
Het HP blade server chassis, de server blade, storage blade, netwerk blade en management blade zijn direct beschikbaar. De verkoopadviesprijs is 2.290 euro voor een enkelvoudige server blade of 11.280 euro voor een blade serverchassis met management blade en server blade.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.

Intel en Pentium zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerk van Intel Corporation. HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group. Microsoft Windows is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.