Gemeente Nijmegen

Extra geld voor Kolpingbuurt en het Stadscentrum

In de zomer van 2001 heeft minister van Boxtel geld uitgetrokken om een extra impuls te geven aan de leefbaarheid en veiligheid in woonbuurten. Grote en middelgrote steden werden opgeroepen met dit doel voorstellen in te dienen. Deze week heeft minister van Boxtel laten weten dat er voor Nijmegen tot eind 2003, 2,5 miljoen gulden beschikbaar is.

Randvoorwaarden die aan deze voorstellen zijn verbonden zijn dat de gemeente 50% van de subsidie zelf als cofinanciering dient in te brengen en dat bij de ontwikkeling van de plannen, de buurt zelf een actieve inbreng heeft.

Het geld zal de komende jaren worden ingezet in de Kolpingbuurt en het Stadscentrum onder de titel 'Buurt aan zet'. In beide gebieden spelen leefbaarheids- en veiligheidsproblemen. Vanaf eind september hebben de bewoners van die gebieden ideeën verzameld voor het verbeteren van hun wijk. Deze zijn verwerkt in een voorstel en in november naar de minister gezonden.

De naar de minister gezonden voorlopige plannen zullen de komende maanden verder worden uitgewerkt en er zal een keuze worden gemaakt uit concrete maatregelen, met een bijbehorende begroting. Daarvoor heeft Nijmegen tot 29 maart 2002 de tijd gekregen.

De plannen voor de Kolpingbuurt en het Stadscentrum zijn verkrijgbaar bij persvoorlichting gemeente Nijmegen, kamer 1.21 stadhuis, tel: 3292380.