Onderwerpen in deze nieuwsbrief:


* Vrachtwagen cabaretduo Schudden ontvreemd!

* Benefietoptreden in De Kleine Komedie te Amsterdam
* Radio- & tv-optredens komende week
05 december Guido Weijers, Liesbeth List,
06 december Mark van de Veerdonk,
07 december Guido Weijers
08 december Nilgün Yerli, Guido Weijers / Rob Urgert 09 december Freek de Jonge en Acda en de Munnik
12 december Nilgün Yerli
13 december Frédérique Spigt

* Kort nieuws
Les Founambules
Sjaak Bral
Rob Urgert
Freek de Jonge

---


* Vrachtwagen cabaretduo SCHUDDEN ontvreemd!

Weer zijn artiesten de dupe van autodiefstal. De vrachtwagen van Noël van Santen en Emiel de Jong van het cabaretduo Schudden is in de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december jl. gestolen. De vrachtwagen van het merk Iveco (kenteken VJ-ZX-76) werd gehuurd bij de firma Kassing uit Utrecht en stond geparkeerd op een afgesloten terrein in Amsterdam. De vrachtwagen bevatte alle geluidsapparatuur en het decor die Schudden voor hun voorstelling DUMMY gebruikt. Het duo is door de diefstal voor tienduizenden guldens gedupeerd! Om uiteenlopende redenen dekt de verzekering deze schade niet.

Tips over de vrachtwagen, apparatuur of decor kunnen gemeld worden bij Mojo Theater op telefoonnummer 015-2159415 of per e-mail aan anita@mojotheater.nl

Vooralsnog worden geen voorstellingen afgelast.


* Benefietoptreden in De Kleine Komedie te Amsterdam
Schudden speelt de voorstelling DUMMY van donderdag 3 januari t/m maandag 7 januari 2002 in De Kleine Komedie te Amsterdam. Om de gedupeerden een financieel handje te helpen is er zaterdag 5 januari 2002 een benefietoptreden georganiseerd. Deze avond zijn er, na de geplande voorstelling van Schudden, korte optredens te zien van o.a. Acda en de Munnik. Welke artiesten nog meer optreden, wordt binnenkort bekend gemaakt.


* Radio- & tv-optredens komende week

05 december Guido Weijers,
Guido Weijers is vanavond om 19.00 te zien als jurylid van het Jongeren Lagerhuis. Het Jongeren Lagerhuis is een stijlvol, energiek semi-live-programma dat vanuit De Rode Hoed in Amsterdam wordt uitgezonden. Een doorsnee van de Nederlandse jongeren debatteert over actuele onderwerpen. De presentatie van Het Lagerhuis is in handen van Paul Witteman en Marcel van Dam en wordt om 19.00 uur uitgezonden door de VARA op Nederland 3.

05 december Liesbeth List
Om 20.15 uur begint vanavond de voorstelling Van Shaffy tot Piaf van Liesbeth List in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. De AVRO maakt van deze voorstelling een tv-registratie. Indien u bij deze opnamen aanwezig wilt zijn, kunt u bellen met de kassa van de Koninklijke Schouwburg: 0900-3456789 (22 cpm). Op dit moment is nog niet bekend wanneer Van Shaffy tot Piaf door de AVRO wordt uitgezonden.

06 december Mark van de Veerdonk
Donderdag 6 december a.s. is Mark van de Veerdonk te zien in het tv-programma Art. 51 bij Omroep Brabant. In Art. 51 leidt Vincent van den Elshout de kijker rond door de Brabantse wereld van kunst en cultuur. Deze week "De smaak van .... Mark van de Veerdonk"! Art. 51 is donderdag van 19.10 tot 19.30 uur te zien bij Omroep Brabant en wordt donderdag- en vrijdagavond herhaald.

07 december Guido Weijers
Guido Weijers is vrijdag 7 december te gast in het radioprogramma Volle Bak van Omroep Brabant. Dit programma wordt, tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden vanuit het Dorinth Hotel Vestdijk te Eindhoven. Publiek is van harte welkom om deze uitzending bij te wonen. Niet-Brabanders kunnen Volle Bak via internet beluisteren op www.omroepbrabant.nl.

08 december Nilgün Yerli
In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december, tussen 00.00 en 01.00 uur kunt u naar een interview luisteren met Nilgün Yerli in het radioprogramma Simek s Nachts op Radio 1. In deze uitzending praat Martin Simek met bekende Nederlanders over de meest uiteenlopende zaken. Het interview is, behalve op Radio 1, ook te beluisteren op Radio M, tussen 20.00 en 21.00 uur.

08 december Guido Weijers en Rob Urgert
Zaterdag 8 december is een bijzondere dag voor Rob Urgert en Guido Weijers! De VARA neemt deze dag de voorstellingen FUIK van Rob Urgert en OXYMORON van Guido Weijers op voor het programma Cabaretiers on Tour. Rob en Guido spelen deze avond een dubbelcabaret; twee (verkorte) voorstellingen op één avond. De opnamen vinden plaats in het Posttheater te Arnhem. Wie bij deze opnamen aanwezig wil zijn kan bellen met de kassa van het Posttheater: 026-4460553 De VARA zendt Cabaretiers on Tour uit op: vrijdag 4, 11 en 18 januari 2002.

09 december Freek de Jonge en Acda en de Munnik
Neerlands Trots is een tv-programma met aandacht voor de smaak van de kijker. Tijdens dit programma bepaalt de kijker thuis (er komt geen vakjury aan te pas) wie er een Rembrandt Award mee naar huis mag nemen op 26 december. Genomineerd voor een Rembrandt Award zijn onder andere Acda en de Munnik en Freek de Jonge. Wie nog meer in aanmerking komen voor een nominatie is te lezen op www.rtl.nl/shows/rembrandtawards. Neerlands Trots is nog bij RTL 4 te zien op 9, 16, 23 en 26 december (de eerste uitzending vond zondag 2 december jl. plaats). De uitzending op tweede kerstdag is de grote finale waarin de winnaars bekend worden gemaakt. De presentatie van deze laatste show is in handen van Marc Klein Essink en Manuela Kemp.

12 december Nilgün Yerli
Woensdag 12 december a.s. vinden de opnamen plaats voor het radioprogramma NCRV Volgspot Live in het Koningstheater te Den Bosch. Nilgün speelt voor Volgspot Live in totaal 20 minuten uit haar programma 'Vreemde Vreemdgangers' onder begeleiding van haar pianist Wim Veenhof. Ook praat zij uitgebreid met presentator Hylco Span. Volgspot Live wordt zondag 16 december tussen 23.00 en 24.00 uur uitgezonden op Radio 2.

13 december Frédérique Spigt
Frédérique Spigt is donderdag 13 december te gast in het tv-programma Vurige Tongen van de KRO. Onder leiding van Karin de Groot praten de gasten over verschillende thema's die worden ingeleid door recente televisiefragmenten. Naast Frédérique zullen ook politierechercheur Klaas Langendoen, bekend van de IRT-enquete, en programmamaakster Antoinette Hertsenberg die de Tara Singh Varma zaak heeft aangezwengeld aan tafel schuiven. Vurige Tongen wordt uitgezonden om 21.45 uur op Nederland 1.


* Kort nieuws

Les Founambules
Donderdag 6 december a.s. speelt Les Founambules de voorstelling Campingpong voor het laatst in Nederland. Deze laatste voorstelling is te zien in Het Munttheater te Weert. Kaarten zijn te reserveren via de kassa van Het Munttheater: 0495-540322. Na donderdag 6 december is Campingpong nog te zien in België, Frankrijk en Duitsland.

Sjaak Bral
De eerste try-out van Vaarwel 2001, de oudejaarsconference van Sjaak Bral, is vrijdag 7 december a.s. te zien in Theatercafé de Kleine Kunst te Hengelo. Deze voorstelling is uitverkocht. De eerste mogelijkheid om Vaarwel 2001 te bezoeken is zondag 9 december a.s. in Bibelot te Dordrecht. Voor kaarten kunt u contact opnemen met de kassa van Bibelot: 078-6133482. Voor meer informatie over Sjaak Bral kunt u een e-mail sturen aan: hans@mojotheater.nl

Rob Urgert
Vrijdag 14 december a.s. vindt de première plaats van FUIK in het IsalaTheater te Capelle a/d IJssel. Deze voorstelling is uitverkocht. Voor meer informatie over Rob Urgert kunt u een e-mail sturen aan: ilonka@mojotheater.nl

Freek de Jonge
Sinds vandaag heeft Freek de Jonge een nieuwe internetsite. Op www.freekdejonge.nl is veel informatie over de oudejaarsconference Het Laatste Oordeel te vinden. Meer informatie? Stuur een e-mail naar judith@mojotheater.nl

Vriendelijke groet,
Marlijn Kok
Mojo Theater b.v.
Afdeling Publiciteit
Tel. (0)15-2159415
Fax. (0)15-2130920
www.mojotheater.nl