Horses of the Dutch


---

Expo on horse vanaf 5 december a.s.
Op woensdag 5 december gaat Expo On Horse van start met de dressuurhengsten die deelnemen aan de hengstencompetitie. De deelname daarvoor is erg groot, waardoor de organisatie zich genoodzaakt ziet het geplande tijdstip voor het springen iets te verschuiven. De dressuur begint om 13.00 uur en er staan tal van bekende namen op de startlijst. Zo is Imke Bartels in de ring te zien, maar ook Bert Rutten, Marlies van Baalen en Hans Peter Minderhout met niemand minder dan de Wereldkampioen Rubels. Wie deze schitterende schimmel nog nooit onder het zadel heeft gezien, krijgt nu de kans. Mis hem niet!

De rubriek voor de hengsten die springen begint om 18.15 uur en ook daar staan topruiters vermeld op de startlijst. Voor fokkers en liefhebbers van de sport een mooie gelegenheid om te kijken naar een toekomstig vaderpaard voor de merrie. Een hengst die goed presteert in de sport geeft dit door aan de nakomelingen.
De piste van Expo On Horse heeft een drastische wijziging ondergaan. In het verleden was de springpiste rechthoekig, maar dit jaar is het achthoekig. Voor deze opzet is gekozen om het publiek een kans te geven nog dichter bij de springring te kunnen zitten en zodoende het gebeuren in de ring beter te volgen.
Voor parcoursbouwer Marinus Vos zal het even wennen zijn, want een dergelijke ring biedt natuurlijk vele mogelijkheden voor een bijzonder parcours. Er zijn hele andere lijnen mogelijk dan in een traditionele rechthoekige baan. De ruiters zullen het waarschijnlijk als heel plezierig ervaren, omdat de ring nu nog groter is en meer gelegenheid tot galopperen biedt.

Op woensdag 5 december gaat Expo on Horse dus om 13.00 uur van start met de hengsten-competitie dressuur in de klassen L, M en Z. De namiddag en avond zijn gereserveerd voor de hengstencompetitie springen.
Donderdag 6 december overdag staat in het teken van de eerste nationale springrubrieken, waar traditiegetrouw tal van bekende topruiters aan mee zullen doen. 's Avonds is de piste vrij voor de basisruiters in de klassen L en M.
Op vrijdag 7 december zijn overdag opnieuw de nationale ruiters te bewonderen, maar het echte hoogtepunt van de dag is de finale van de Kolkman Advocaten Twente Cup.
Zaterdag 8 december begint de wedstrijd met de kleine finale voor de nationale ruiters. Na de grote topruiters zijn de jeugdige toppers aan de beurt in de Roelofsen Raalte Trophy. Zaterdagmiddag zijn de kinderen de hoofdgasten van Expo on Horse. De hoofdrubriek van de avond wordt gevormd door de finale van de Eurocommerce/ Omniworld
1.50m. competitie. De feestelijke Gala-avond wordt afgesloten met een spectaculaire show van vierspanrijders, Mateon The Horseman en een wedstrijd met crossmotoren.
De laatste dag, zondag 9 december staat geheel in het teken van de finales voor de nationale ruiters en de basisruiters. De wedstrijd begint om 10 uur en rond 18.00 zal de laatste prijsuitreiking plaatsvinden.