Gemeente Deventer

Intocht Sinterklaas op 5 december

Sinterklaas sluit dit jaar, net als afgelopen jaren, zijn lange reis vanuit Spanje af met een bezoek aan Deventer. De boot met Sinterklaas en alle pieten meert op 5 december om 9 uur af aan de steiger bij de Kapjeswelle.

Sinterklaas rekent op medewerking van de ouders en stelt het bijzonder op prijs ook de allerkleinsten te kunnen begroeten. De Sint verzoekt ouders een stapje terug te doen zodat de intocht voor de kleine kinderen ook te zien is.

Geen obstakels tijdens de optocht

Na een muzikaal onthaal aan de Kapjeswelle neemt Sinterklaas plaats op zijn trouwe paard en begint samen met zijn knechten de optocht door de stad.

Om de optocht in goede banen te leiden zijn diverse verkeersmaatregelen getroffen. De gemeente verzoekt winkeliers en bewoners aan de route Sinterklaas en zijn pieten ruim baan te geven. Geparkeerde auto's en ladende of lossende vrachtauto's zijn op dat moment een obstakel. Sinterklaas vraagt aan iedereen medewerking voor het slagen van dit kinderfeest.

Route

Aankomst is aan de Kapjeswelle, daarna via de Parkweg, Boedekerstraat, Van Twickelostraat, Gibsonstraat, Nieuwstraat, Engestraat, Broederenstraat, Lange Bisschopstraat, Kleine Overstraat, Brink, Grote Overstraat, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopstraat, Walstraat, Golstraat, Brink, Keizerstraat naar de Brinkpoortstraat.

Verkeersmaatregelen

De volgende wegen zijn op woensdag 5 december vanaf 8 uur afgesloten voor verkeer: Welle, Kapjeswelle (gedeelte tussen Van Twickelostraat en spoorbrug), Parkweg, Noordenbergsingel, Boedekerstraat en Binnensingel.

Tijdens de optocht zijn ook de volgende wegen gedurende het voorbijtrekken van de optocht voor verkeer gesloten: Gibsonstraat, Nieuwstraat, Engestraat, Broederenstraat, Lange Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Brink, Korte Bisschopstraat, Walstraat (gedeelte tussen Keizersstraat en Golstraat), Golstraat, Keizerstraat en Brinkpoortstraat.

Stadsbusdienst

Tijdens de optocht (tussen 10.40 en 11.20 uur) rijdt de lijndienst in plaats van over de Pikeursbaan over de Verzetslaan.